Wawrinka nyerte az egyszeres Grand Slam bajnokok csatáját

2014. november 15.
by Airon

Stan Wawrinka ismét ott van egy nagyobb torna végjátékában. A svájci három játszmában győzte le a horvát Marin Cilic-et.

Wawrinka és Cilic is a javítás reményében léptek pályára Londonban. Az Australian Open győztesének a mai diadal egy elődöntős helyet jelentett volna, riválisának már csak szépségtapaszként szolgált volna a siker.

wawrinka5

Wawrinka csatlakozott utolsóként az elődöntős mezőnyhöz
Kép forrása: barclaysatpworldtourfinals.com

Az első játszmában a továbbjutásról feltehető kérdések eldőltek. Stan Wawrinka esélyeshez méltóan jól kezdett, bár első szerváinak még a felét sem tudta pályára tenni. Ennek ellenére egy break tökéletesen elég volt arra, hogy 6/3-mal megnyerje az első játszmát, és minden nyitott kérést lezárjon. A szettlabda kihasználástól kezdve ugyanis megszerezte a harmadik nyert játszmát a tornán, és ezzel a második helyet, így kiejtette a két  riválisát az elődöntőért vívott küzdelemben. A két játékos innentől kezdve teher nélkül, felszabadultan teniszezhetett, ami rögtön óriási izgalmakat hozott. Goran Ivanisevic tanítványa mentette a menthetőt, kiharcolta a döntő játszmát, azonban a hidegvérét a folytatásban Wawrinka őrizte meg jobban. Cilic a vereségét a második szerváinak köszönhette, mivel a záró szakaszban tizenötből mindösszesen két pontot tudott megnyerni ezekből. Wawrinka végül 6/3-mal lezárta a találkozót, így kiharcolta a továbbjutást érő második helyet az elődöntőbe.

Az elődöntőben Wawrinka a legjobb barátja, vagyis Roger Federer ellen küzd meg a fináléba jutásért. A felső ágon Novak Djokovic – Kei Nishikori összecsapás lesz.

Az „A” csoport eredménye:

Stan Wawrinka-Marin Cilic 6/3 4/6 6/3

Kiemelt kép forrása: eurosport.yahoo.com

A hozzászólások le vannak zárva.