Murray nyerte a bemutató tornát Abu-Dhabiban

Immár hetedik alkalommal rendezték meg Abu-Dhabiban azt a bemutató tornát, melyen hat kiváló játékos vett részt, köztük a világelső szerb Novak Djokovic, a visszatérő Rafael Nadal, valamint Stan Wawrinka, Andy Murray és a megsérülő franciák, Monfils és Tsonga helyére beugró két spanyol, Lopez és Almagro.

A Torna nyitómérkőzését Andy Murray és Feliciano Lopez játszotta, melyet a skót csak döntő szett 6:4-re tudott megnyerni. Ezzel azonban kivívta a jogot, hogy az elődöntőben a visszatérő Rafael Nadal ellen léphessen pályára. A másik ágon Stan Wawrinka simán nyert Almagro ellen, rá Djokovic várt az elődöntőben. Igazi teniszcsemegére számíthattak tehát azok, akik január 2-án leültek a tévé képernyője elé, avagy interneten követték a mérkőzéseket. Az első elődöntőben Andy Murray, az eredményt tekintve simán verte Nadalt (6:2, 6:0), a második elődöntőben pedig a világelső könnyedén jutott túl Wawrinkán (6:1, 6:2).

Nadal harmadik lett a bemutató tornán Abu-Dhabiban. Kép forrása: rafaholics.com

Nadal harmadik lett a bemutató tornán Abu-Dhabiban. Kép forrása: rafaholics.com

A Torna érdekessége, hogy minden helyért megmérkőznek a játékosok, így még pénteken Almagro megszerezte az ötödik helyet, miután 6:4, 7:6 arányban legyőzte honfitársát, Feliciano Lopezt. Az utolsó napra két mérkőzést terveztek a Torna szervezői: a “bronzmeccset”, valamint a döntőt. Mindkettő nagyszerű teniszt ígért. Rafael Nadal igyekezett megmutatni, hogy nem érdemes őt leírni egyetlen vereség miatt és szoros mérkőzésen, helyenként mindkét fél részéről bemutatott igen látványos játékkal, 7:6, 6:3 arányban verte Wawrinkát.

A döntő előtt alig néhány órával Novak Djokovic visszalépni kényszerült a finálétól, belázasodott ugyanis és nem tudott kiállni Murray ellen. A Tornát így a skót fiú nyerte, második alkalommal diadalmaskodva a rendezvényen.

Kiemelt kép forrása: www.skysports.com

A hozzászólások le vannak zárva.