Ferrer nyerte a dohai tornát

A kisebb spanyol jött, teniszezett és magabiztosan nyert is. David Ferrer a döntőben két játszmában győzte le Tomas Berdychet.

Az elődöntők, ha volt benne egy pici drámaiság ugyan, de papírformát hoztak. Berdych még könnyedén gyűrte le Andreas Seppit, Ferrer ellenben óriási küzdelmet folytatott a horvát Ivo Karloviccal a döntő kiharcolásáért. Így jutottunk a két teniszcsillag fináléjáig.

Ferrernek elképesztő fonákjai hozzásegítették az első szetthez Kép forrása: thesundaily.my

Ferrernek elképesztő fonákjai hozzásegítették az első szetthez
Kép forrása: thesundaily.my

Ferrer az elején egyértelműen éreztette, hogy milyen formában teniszezett a torna folyamán. Dominancia a labdameneteken belül, kemény és agresszív tenyeresek az ellenfél térfelére. A korai break után már 4-1-re is vezetett a spanyol, azonban a játszma végét inkább a mentális erő döntötte el. A cseh hiába jött vissza 5-4-ig, ott Ferrer mégis kiszerválta a szettet, egy rendkívül jó időben helyezett elütéssel és egy végzetes Berdych hibának köszönhetően.

Ferrer remek tenisszel lett Doha bajnoka Kép forrása: globoesporte.globo.com

Ferrer remek tenisszel lett Doha bajnoka
Kép forrása: globoesporte.globo.com

A második játszmában Berdych próbálta felvenni az agresszor szerepet, ez némileg működött is, azonban itt se az igazán fontos pontoknál. Amikor szoros volt az állás, egy-egy kőkemény tenyeres rendre Ferrert segítette hozzá a dohai tornagyőzelemhez. A spanyol a lehető legjobbkor, 5-5-nél elvette riválisa adogatójátékát és a következő játékban nagyon koncentrált és precíz tenisszel befejezte a mérkőzést.

Ferrer egész héten meggyőző és magabiztos játékot mutatott, nem kérdés, hogy megérdemelten nyerte meg a dohai ATP versenyt. A javeai teniszező lett az év első torna győztese a férfiaknál, összességében huszonkettedik sikerét könyvelhette el.

A döntő eredménye:

David Ferrer(4)-Tomas Berdych(3) 6/4 7/5

Kiemelt kép forrása: beinsports.tv

A hozzászólások le vannak zárva.