WTA: Heather Watson a Hobart international bajnoka

2015. január 17.
by Adam

Az Australian Open előtti utolsó felvezető tornák is a végükhöz értek, ezen a héten is két tornagyőztessel lettünk gazdagabbak és az eddigi versenyek alapján női fronton nem akármilyen Grand Slam tornának nézünk elébe. A héten zajlott a Hobart International is, ahol egy fiatal reménység nyerte meg élete második egyéni WTA trófeáját.

A WTA Tour nagyobb nevei ezen a héten már Melbourneben edzettek és az év első Grand Slam tornájára készültek, vagy a magasabb besorolású Premier tornán játszottak Sydneyben. Ez idő alatt pedig az alacsonyabban rangsorolt játékosok közül néhányan Hobart városába utaztak, hogy az hozzászokjanak az ausztrál nyárhoz és folytassák a felkészülést.

Heather Watson huszonkét éves brit játékos, aki világranglista 49. helyéről vágott neki a versenyzésnek. Kiváló hetet tudhat maga mögött, hiszen nem kisebb neveket győzött le, mint az Australian Open korábbi elődöntősét, Sloane Stephenst majd pedig a párosban világelső Roberta Vinci következett, az elődöntőben pedig a torna nyolcadik kiemeltje, az amerikai Alison Riske.

A felső ágról a ranglista 84. helyezettje jutott a döntőbe, az amerikai Madison Brengle. Kvalifikációból jutott a főtáblára, ahol az első körben a hetedik kiemelt Mona Barthelt győzte le, majd Kateryna Kozlova, Karin Knapp és Kurumi Nara következtek, mivel az első kiemelt Casey Dellacqua a második körös mérkőzését elvesztette.

Heather Watson abban a jó formában játszott a döntőben, amelyet egész héten mutatott, mind az öt mérkőzését szettveszteség nélkül nyerte meg, Madison Brengle sem okozott gondot, 6:3, 6:4 eredménnyel megnyerte a döntőt és így megszerezte második egyéni tornagyőzelmét.

A szerzett pontoknak köszönhetően a Watson a világranglista 38. helyére lépett előre, így karrierje legjobbját érte el, emellett pedig a legmagasabban jegyzett brit teniszező a WTA listáján.

A kiemelt kép forrása: www.rte.ie

A hozzászólások le vannak zárva.