AusOpen 2015: Federer könnyebben, Nadal éppen továbbjutott a második fordulóból

Az Australian Open harmadik játéknapján is volt részünk izgalmakban, két nagy játékos is megijesztette a szurkolóit, de végül sikerrel vették az akadályokat. A második körös összefoglalónk következik a férfi egyes alsó ágáról.

Ma már csak 16 férfi egyes mérkőzést rendeztek, a napot pedig a hetedik kiemelt és friss vőlegény Tomas Berdych nyitotta meg, aki egy szorosabb és két könnyebb szettben ejtette ki Jürgen Melzert. Nem sokkal később a korábbi döntős Marcos Baghdatis játszott a következő generáció egyik nagy reménységével, de a huszadik kiemelt David Goffin játéka ma kevés volt a ranglistán éppen visszafelé kapaszkodó ciprusi ellen, a találkozó négy szettben ért véget.

Egy kis bulvár: Berdych eljegyezte modell barátnőjét Forrás: Tennis Now

Egy kis bulvár: Berdych eljegyezte modell barátnőjét
Forrás: Tennis Now

A tavaly eltiltása után ismét visszatérő Viktor Troicki is játszott ma, az argentin Leonardo Mayer ellen, akit négy szettben búcsúztatott és immár a harmadik körnél jár, ahol Berdych lesz majd az ellenfele. Martin Klizan sajnos a negyedik szett kezdetén sérülés miatt feladni kényszerült a mérkőzését, így a portugál Joao Sousa jutott tovább. A korábbi top10-es, most már csak 24. kiemelt Richard Gasquet sima három szettes mérkőzésen tudott nyerni a helyi James Duckworth ellen, így elkezdtek fogyni a második fordulóban az ausztrál játékosok. Különösen, hogy Andy Murray sem kímélet Marinko Matosevicet, fölényes három szettes mérkőzésben jutott tovább a háromszoros melbournei döntős brit. Ahol viszont biztos volt, hogy lesz helyi továbbjutó, az a Sam Groth – Thanasi Kokkinakis találkozó volt, melyet az idősebb Groth nyert egy izgalmas, döntőszettes mérkőzésen.

Kevin Anderson és Ricardas Berankis találkozója sem hozott sok izgalmat, Anderson három szettben továbbjutott, így Gasquet ellen játszhat, ami akár ígéretes mérkőzést is jelentket a két jelenleg hasonló szinten játszó teniszező közt. A tizedik kiemelt Grigor Dimitrov a második szettet elveszítette, de a többit magabiztosan hozta a Lukas Lacko elleni találkozón, így ha a Baghdatis okozta nehézségeken túl tudja verekedni magát, jó esélyt látunk egy negyedik körös találkozóra Andy Murrayvel.

Jerémy Chardy és Andreas Seppi mérkőzése négy szettben ért véget az olasz győzelmével, így Seppi játszhat majd a torna egyik esélyesének mondott, második kiemelt Roger Federerrel, aki az első szett elvesztésével megijesztette a szurkolóit, illetve azzal is amikor orvost hívott a pályára és a kezét vizsgálták egy rejtélyes sérülés gyanújával. Végül viszont kiderült, hogy valószínűleg megcsíphette valami ezért zsibbadt és dagadt be az egyik ujja, a problémákon túltette magát és a következő három szettet magabiztosan hozta Simone Bolelli ellen.

Roger Federer a harmadik körben Forrás: Tennis Now

Roger Federer a harmadik körben
Forrás: Tennis Now

Nick Kyrgios és Ivo Karlovic találkozóján nem kevés ászt láthattunj, a torna egyik legidősebb és egyik legfiatalabb résztvevője végül a következő generációnak adott igazat, az ausztrál fiú ugyanis négy szettben verte meg a horvát óriást. Harmadik körös ellenfele így a páros Roland-Garros bajnok Éduard Roger-Vasselint megverő Malek Jaziri lesz.

Az ausztrál tenisz korábbi nagy reménysége Bernard Tomic is megnyerte a maga mérkőzését, így csatlakozott a harmadik körös honfitársaihoz a huszonkettedik kiemelt német Philipp Kohlschreibert négy nagyon szoros szettben kiejtve.

Elmarad viszont a Lukas Rosol – Rafael Nadal találkozó, amit a cseh legendás 2012-es wimbledoni második körös győzelme óta mindig mindenki különös érdeklődéssel figyel, hiszen sokak szerint Nadal azóta is minden meccsen azért vág vissza. Bár Nadal sem állt tőle messze, hogy ez a találkozó miatta maradjon el, azonban az igazi ok Dudi Sela négy szettes győzelme volt Rosol ellen.

Nick Kyrgios is továbbjutott Forrás: EPA/MAXPPP

Nick Kyrgios is továbbjutott
Forrás: EPA/MAXPPP

Rafael Nadal viszont sokkal jobban megijesztette a szurkolóig, mint azt svájci riválisa tette, ő ugyanis bár megnyerte az első szettet, a következő kettőt elveszítette, így jelentős hátrányba került. Mi több az egészsége sem volt rendben, gyógyszert kellett bevennie a mérkőzés alatt. Izgalomban viszont nem volt hiány, ugyanis a találkozó az utolsó két játékig teljesen nyitott volt, de akkor amikor legjobban kellett, Nadal előhúzta bajnoki kvalitásait és nem hibázott, breakelt és három meccslabdához jutott, melyekből Tim Smyczek mindet hárítani tudta, de a negyedik már meghozta a várt győzelmet, Nadal pedig arcát a tenyereibe temetve borult térdre a háló előtt, hiszen maga is érezte, hogy mennyire nehéz mérkőzés is volt ez. A spanyol reakcióján látszott, hogy mennyire sokat jelentett neki egy ilyen szoros mérkőzést megnyerni, így két nap múlva Dudi Sela ellen léphet újra pályára.

A harmadik nap második körös eredményei:

Berdych – Melzer: 7(7):6(0), 6:2, 6:2

Troicki – Mayer: 6:4, 4:6, 6:4, 6:0

Tomic – Kohlschreiber: 6(5):7(7), 6:4, 7(8):6(6), 7(7):6(5)

Groth – Kokkinakis: 3:6, 6:3, 7:5, 3:6, 6:1

Anderson – Berankis: 6:2, 6:2, 7(7):6(2)

Gasquet – Duckworth: 6:2, 6:3, 7:5

Sela – Rosol: 7(7):6(2), 5:7, 7:5, 6:3

Nadal – Smyczek: 6:2, 3:6, 7(7):6(2), 6:3, 7:5

Murray – Matosevic: 6:1, 6:3, 6:2

Sousa – Klizan: 4:6, 7(7):6(4), 6:4, 1:0 (r)

Baghdatis – Goffin: 6:1, 6:4, 4:6, 6:0

Dimitrov – Lacko: 6:3, 7(12):6(10), 6:3, 6:3

Jaziri – Roger-Vasselin: 1:6, 6:3, 6:4, 1:6, 6:3

Kyrgios – Karlovic: 7(7):6(4), 6:4, 5:7, 6:4

Seppi – Chardy: 7:5, 3:6, 6:2, 6:1

Federer – Bolelli: 3:6, 6:3, 6:2, 6:2

Kiemelt kép forrása: AP Photo

A hozzászólások le vannak zárva.