AusOpen 2015: Halep sima meccset játszott, Sharapova megszenvedett

Nem született meglepetés a női mezőnyben az Australian Open harmadik napján. Simona Halep és Eugenie Bouchard könnyedén, Maria Sharapova mérkőzéslabdáról fordítva jutott a harmadik fordulóba. 

Sharapova egy hajszálra volt a kieséstől Forrás: ausopen.org

Sharapova egy hajszálra volt a kieséstől
Forrás: ausopen.org

Óriási mérkőzést játszott a második helyen kiemelt Maria Sharapova, és a szintén orosz Alexandra Panova. Az orosz szépség a vártnak megfelelően 6-1-re hozta az első szettet, de a másodikban játszmában mintha kicserélték volna, és egy idegesen játszó Sharapova volt a pályán, aki 23 hibát ütve 6-4-re elbukta a szettet. A döntő felvonásban is Panova maradt lendületben, dupla breakkel 4-1-es vezetésre tett szert, és minden jel arra utalt, hogy Ivanovic után egy másik favorit is korán búcsúzik a tornától. Sharapova előbb 4-3-ra szépített, majd 5-4-nél két mérkőzéslabdát hárítva végül 7-5-re megfordította a szettet. Sharapova számára jó ómen lehet, hogy tavaly Na Linek kellett mérkőzéslabdát hárítania Lucie Safarova ellen, és másfél héttel később megnyerni az Australian Opent. A volt világelső orosz következő ellenfele a kazah Zarina Diyas lesz.

Sharapova ágán a legnagyobb ellenfél a hetedik helyen rangsorolt Eugenie Bouchard, aki alighanem szeretné megismételni egy évvel ezelőtti teljesítményét, amikor is az elődöntőig jutott a fiatal kanadai. Eddigi teljesítménye alapján jó esélye van egy jó szereplésre, a második fordulóban Kiki Bertens volt Bouchard áldozata, akinek mindössze három játékot engedélyezett a szőke hölgy, és készülhet a francia Caroline Garcia elleni összecsapásra.

A nap utolsó továbbjutója a román Simona Halep lett, aki Rafael Nadal és Tim Smyczek éjszakába nyúló mérkőzése miatt éjjel fél 12-kor lépett pályára. Hiába a késői időpont, a harmadik kiemelt játékos nem kezdte álmosan a mérkőzést, hamar előnyre tett szert, és ezt megőrizve 6-2-re nyerte az első játszmát. Hogy a nézők reggel fel tudjanak kelni időben, arról is gondoskodott Halep, és a második szettet is hasonló arányban nyerte a hazai Gajdosova ellen.

Eredmények:

Forrás: livescore.com

Forrás: livescore.com

A hozzászólások le vannak zárva.