AusOpen 2015: Robognak a kiemeltek a hölgyeknél

Sharapova, Halep és Bouchard is bejutott a legjobb tizenhat közé a női egyes alsó ágán. 

Könnyen jutott a következő körbe a két nappal korábban mérkőzéslabdákat hárító Maria Sharapova. Az orosz szépség a jövő egyik nagy ígéretével, a kazah Zarina Diyas-szal játszott, és egy óra alatt 6-1 6-1 arányban győzött. A 22 nyerőt ütő Sharapova a legjobb nyolc közé jutásért a kínai Shuai Penggel mérkőzik.

Szoros mérkőzésen jutott a legjobb tizenhat közé Simona Halep. A harmadik helyen kiemelt játékos az amerikai Bethanie Mattek-Sands ellen lépett pályára, és 6-4 7-5-ös eredménnyel jutott tovább. A román játékos a második játszmában már 5-1-re is vezetett, de a csípősérülése miatt hosszú kihagyás után ismét jó formában játszó amerikai kiegyenlített. Mielőtt Mattek-Sands ráhangolódhatott volna a rövidítésre Halep ismét breakelt, és hozta a mérkőzést. Halep következő ellenfele a belga Yanina Wickmayer lesz, aki Pavlyuchenkova után ismét egy kiemeltet, az olasz Sara Erranit búcsúztatta.

Szettveszteség nélkül siet a legjobb nyolc közé a kanadai Eugenie Bouchard. A hetedik helyen kiemelt játékos a mindenkire veszélyes Caroline Garciát győzte le. Garcia az első játszmában háromszor is break előnybe került, de Bouchard háromszor is egyenlíteni tudott, és végül zsinórban nyolc játékot nyerve 7-5 6-0-ra nyert. Bouchard a következő körben a korábban Kerbert kiejtő Irina-Camelia Begu lesz.

Eredmények:

Forrás: livescore.com

Forrás: livescore.com

A hozzászólások le vannak zárva.