AusOpen 2015: Alakul a Serena – Azarenka negyeddöntő

Félidejéhez érkezett az Australian Open, és ahogy az várható volt kezdenek kialakulni a komoly összecsapások. A hölgyek mezőnyének felső ágán igazán érdekes párosítások alakultak ki. 

Az elsők között lépett a pályára Agnieszka Radwanska. A hatodik helyen kiemelt lengyel játékos már 6-0 5-2-ra is vezetett az amerikai Varvara Lepchenko ellen, de végül egy szorosabb második szett után 6-0 7-5-re nyert. Radwanska ellenfele a következő fordulóban egy régi önmagát idéző Venus Williams lesz, aki a kiesés széléről kapaszkodott vissza az olasz Camila Giorgi ellen. A fiatal olasz 6-4 5-3-as előnyre tett szert, és mindössze két labdára volt a győzelemtől, de a korábbi világelső előbb egyenlíteni tudott, majd végül három szettben megnyerte a mérkőzést. Venus és Radwanska ezidáig kilencszer találkozott, ebből ötször az amerikai hagyta el győztesen a pályát, ám utolsó három mérkőzésüket a lengyel hölgy nyerte.

Serenának most jön a neheze Forrás: twitter.com

Serenának most jön a neheze
Forrás: twitter.com

Szetthátrányból fordított az első helyen kiemelt Serena Williams. Serenát az ukrán Elina Svitolina próbálta megállítani, de a megnyert első szett után már csak a világelső volt a pályán és simán behúzta a mérkőzést. Serena a nyolc közé jutásért Gabrine Muguruzával játszik, és alighanem fűteni fogja a vágy, hogy visszavágjon a fiatal spanyolnak a Roland Garros-on elszenvedett nagy verésért.

Igazi rangadónak ígérkezik a kétszeres győztes Azarenka és a tavalyi döntős Dominika Cibulkova összecsapása. A fehérorosz hölgy Sloane Stephens és Caroline Wozniacki után ezúttal Zahlavova Strycovát győzte le két szettben, és optimistán várhatja a Cibulkova elleni összecsapást. A tizenegyedik helyen kiemelt szlovák hölgy Alize Cornet ellen szenvedett meg a győzelemért. A francia játékos az első játszmában hat szettlabdához jutott, de Cibulkova 3-5-ről előbb fordítani tudott, majd a második szettben 0-2-ről 6-2-re nyert.

Eredmények:

Forrás: livescore.com

Forrás: livescore.com

A hozzászólások le vannak zárva.