AusOpen 2015: Kiestek Babos Timiék Melbourneben

 Hamar véget ért a Babos Tímea/Kristina Mladenovic alkotta kettős szereplése Melbourneben. A tízedik kiemelt duót a Betthanie Mattek-Sands/ Lucie Safarova páros győzte le.

Úgy tűnik ez közel sem lesz Babos Tímea egyik legemlékezetesebb Grand Slam szereplése. Előbb egyéniben, majd tegnap Eric Butorac oldalán vegyes párosban is búcsúzott. A remekelésre talán női párosban lehetett volna esély, azonban sajnos ez nem sikerült a mai napon.

A második kör jelentette a búcsút Baboséknak Kép forrása: sportgeza.hu

A második kör jelentette a búcsút Baboséknak
Kép forrása: sportgeza.hu

Az első játszmában a magyar szurkolók még bizakodóak lehetettek, mivel bár Safarováék még ugyan vezettek 4-2-re, az innen zsinórban megnyert négy játéknak köszönhetően Timiék a maguk javára tudták fordítani a szettet, 6/4-el előnybe kerültek. A második játszmában Safarováék hiába tartották nyomás alatt a magyar/francia duót, kétszer is sikerült break hátrányból visszakapaszkodni és jöhetett a rövidítés. Már csak ez hiányzott egy nehéz mérkőzés lezárásához, azonban a háló másik oldalán álló kettős egy könnyed 7-2-es Tiebreakkal kiegyenlített. A döntő játszma pedig sajnos reálisan jellemezte, hogy ma valami bizony akadozott Timiéknél, hiszen a szetten belüli második break hátrányból már nem tudtak talpra állni. A Safarova/Mattek-Sands páros 6/4-re behúzta a döntő szettet, így ők játszhatnak majd Caroline Garcia és Katarina Strebotnik ellen.

A mérkőzés végeredménye:

Lucie Safarova/Betthanie Mattek-Sands-Babos Tímea-Kristina Mladenovic 4/6 7/6(2) 6/4

A hozzászólások le vannak zárva.