AusOpen 2015: Sharapova és Halep már a negyeddöntőben

2015. január 25.
by Adam

Az Australian Open második hetéhez érve az alsó ág már túl van a nyolcaddöntőkön, négy negyeddöntős neve már ismert, a felső ág holnap játszik majd. Eddig érvényesült a papírforma, holnap viszont erre már nem vehetünk mérget.

Julia Görges és Ekaterina Makarova mérkőzése a ranglistás helyezéseknek megfelelően sima volt, a párosban és vegyes párosban többszörös Grand Slam bajnok orosz tavaly elődöntős volt a US Openen, formája egyértelműen jó, párosban és egyéniben is ott van már a negyeddöntőben. Egyéni sikerét a mai 6:3, 6:2 eredményű győzelmének köszönheti, így 2012 és 2013 után harmadik alkalommal is eljutott a legjobb nyolc közé.

Makarova újra a negyeddöntőben Forrás: wtatennis.com

Makarova újra a negyeddöntőben
Forrás: wtatennis.com

Makarova ellenfele a tavaly igazán nagy áttörést produkáló román Simona Halep, aki a torna harmadik kiemeltjeként magasan esélyes volt a korábban tizenkettedikként, de ma már csak hatvannegyedikként rangsorolt belga Yanina Wickmayer ellen. 6:4, 6:2 eredménnyel jutott be 2014 után ismét a negyeddöntőbe, ahonnan jó esélye van továbbjutni is, de nem lesz könnyű mérkőzés.

Az alsó negyedben egy körrel előrébb összeállt a tavalyi Roland Garros elődöntő párosítása, Genie Bouchard Irina-Camelia Begu ellen három szettben jutott tovább 6:1, 5:7, 6:2 eredménnyel, így ahhoz, hogy legalább a tavalyi elődöntős eredményét ismét hozni tudja, a torna második kiemeltjén kell átverekednie magát. Maria Sharapova a párosban korábbi világelső Peng Shuai-t győzte le fölényes 6:3, 6:0 eredménnyel.

Halepnek egyre jobb esélyei vannak Forrás: looktv.ro

Halepnek egyre jobb esélyei vannak
Forrás: looktv.ro

Mindkét negyeddöntős párosítás elég erősnek mondható, hiszen itt a legmagasabban kiemelt játékosok még versenyben vannak. A négy hölgyből hárman játszottak tavaly Grand Slam döntőt, egyikük nyerni is tudott. Az erőviszonyokat tekintve a Sharapova-Bouchard találkozón nem lenne meglepő egy döntőszettes mérkőzés, de ez Halep és Makarova esetében is előfordulhat, ott viszont a kiegyensúlyozott teljesítményt tekintve Halep minimálisan esélyesebb, Makarovának inkább párosban jönnek a jobb eredmények, de nem szabad alábecsülnünk, hiszen nem véletlenül áll egyéniben is a ranglista tizedik helyén.

Kiemelt kép forrása: tennis.com

A hozzászólások le vannak zárva.