AusOpen 2015: Cibulkova és az amerikaiak

Kialakult a legjobb nyolc mezőnye a hölgyeknél is.

Címünkből már könnyen kikövetkezhető, hogy az Australian Open felső ágának női negyeddöntőiben a szlovák Dominika Cibulkova mellett három hölgy az Egyesült Államokat képviseli.

Azarenka a padlón?  Forrás: sports.ndtv.com

Azarenka a padlón?
Forrás: sports.ndtv.com

A nap első továbbjutója a már említett Cibulkova volt, aki a kétszeres bajnok Victoria Azarenkával mérhette össze tudását. A mérkőzést a tizenegyedik helyen kiemelt Cibulkova kezdte jobban, hihetetlen energiával játszott a rossz időjárás miatt zárt tető alatt megrendezett összecsapáson, és villámgyorsan 6-2 arányban nyerte az első szettet. A második játszmában a volt világelső Azarenka kontrollálta a játékot, 6-3-mal kiegyenlített, és a döntő szettben is breakelőnnyel 2-0-ra ellépett a tavalyi finalistától. Cibulkova viszont nem vett vissza a támadó teniszéből, és ismét fordítani tudott. A két szőke hölgy egyaránt 29 hibát ütött, a különbség a győztes ütések számában volt mérhető, amiben Cibulkova volt jobb 44-32 arányban.

Most a spanyol gratulált Serenának Forrás: www.bostonglobe.com

Most a spanyol gratulált Serenának
Forrás: www.bostonglobe.com

Cibulkova alighanem szeretné megismételni tavalyi sikerét, de alighanem a legnagyobb falat éppen rá vár a világelső Serena Williams személyében. Serena a spanyol Gabrine Muguruza ellen lépett pályára, és a Roland Garros-on elszenvedett vereségért volt miért törlesztenie, de a fiatal spanyol ismét hihetetlen játékot mutatott be a mérkőzés elején, és 6-2-re megnyerte az első szettet. A folytatásban Serena magasabb fokozatba kapcsolt, és 3-3 után előbb 6-3-ra hozta a második játszmát, majd a mindent eldöntő harmadik felvonásban már simának mondható 6-2-re nyert. Jöhet tehát Cibulkova, akivel ezidáig négyszer futott össze, és mindig győztesen hagyta el a pályát.

A játéknap alighanem legnagyobb tettét Serena nővére hajtotta végre, aki 2010 után ismét Grand Slam torna negyeddöntőjébe jutott. Venus a hatodik kiemelt lengyel Radwanskát fektette két vállra, és a következő fordulóban a szintén amerikai Madison Keys-szel játszik.

Eredmények: 

Forrás: livescore.com

Forrás: livescore.com

A hozzászólások le vannak zárva.