AusOpen 2015: Hatodszor is Serena a bajnok!

2015. január 31.
by cort

Az első és második kiemelt összecsapását hozta az idei Australian Open. Erre legutóbb tizenegy éve volt példa, amikor a világelső Justine Henin honfitársával, a szintén belga Kim Clijsters-szel csapott össze. Akkor Henin nagy csatában nyerte a mérkőzést, és idén is hasonlóan izgalmas összecsapásra lehetett számítani.

Az előjelek a világelső győzelmét jósolták, hiszen a két hölgy eddigi 18 összecsapásából 16 az amerikai győzelmét hozták, ráadásul az utolsó 15 mérkőzésüket mind Serena nyerte, akit Sharapova több mint tíz éve képtelen legyőzni. Emellett Serena top 10-es játékosok elleni mutatója is lenyűgöző: az utolsó huszonhárom top 10-es mérkőzéséből huszonkettőn győzni tudott, egyedül Simona Halep tudta meglepni Serenát.

A mérkőzés sem kezdődött a legjobban Sharapova számára. Az orosz szépség a legelső játékban elvesztette az adogatását, és onnantól már csak futott az eredmény után. 3-2-nél eleredt az eső, ami szintén a világelsőnek kedvezett. A rövid szünet után Serena még magasabb fokozatba kapcsolt, és villámgyorsan 5-2-re meglépett, majd pedig 6-3 arányban behúzta az első szettet. Az első játszmában semmi szokatlan nem láthattunk, mindkét játékos a saját játékát játszotta, igazi magas színvonalú teniszt, olyat, amilyet egy Grand Slam döntőben elvárhatunk két ilyen nagy játékostól.

Serena hatodszor ölelhette magához a kupát Forrás: twitter.com

Serena hatodszor ölelhette magához a kupát
Forrás: twitter.com

A második szett az elsőnél szorosabb eredményt, és még látványosabb labdameneteket hozott. Sharapova pontosabban és magabiztosabban játszott, Serena pedig folyamatosan szórta az ászokat. 5-4-nél Sharapova a mérkőzésben maradásért adogatott, 30-40-nél pedig mérkőzéslabdával nézett farkasszemet, amit egy bámulatos ütéssel hárítani tudott. A következő két játékot hamar letudták a hölgyek, jöhetett a tie-break. A rövidítést, csakúgy mint a mérkőzést, ismét Serena kezdte jobban, 4-1-es vezetésre tett szert, és bár néhány hibával magára húzta Sharapovát, de az első mérkőzéslabdát tíz perccel később ismét egy labdára volt hatodik Australian Open győzelmétől. Az első labdát az orosz hölgy gyönyörűen hárította, majd Serena adogathatott. Az első ász adogatás hálót ért, de Serena másodszor is beütötte a védhetetlen szervát, és a tőle megszokott módon ünnepelte magát.

Már csak Graff van Serena előtt Forrás: twitter.com

Már csak Graff van Serena előtt
Forrás: twitter.com

Serena teljesen megérdemelten lett hatodszor is az Australian Open bajnoka, és ahogy Li Na is elmondta a tornát megelőzően, Serena addig marad a legjobb, ameddig akar. És hogy ne csak a jelen kor legnagyobb játékosa legyen ahhoz már csak három Grand Slam tornagyőzelem választja el. Serena a mostani győzelmével 19-re növelte Grand Slam tornagyőzelmei számát, amivel most már egyedül áll az örökranglista második helyén a 22 győzelemmel álló Steffi Graf mögött.

A hozzászólások le vannak zárva.