Kemény pályán teniszeznek majd 2016-ban az olimpián

2015. február 6.
by Adam

A Nemzetközi Teniszszövetség (ITF) a napokban bejelentette, hogy 2016-ban Rióban kemény borítású pályákon játszanak majd a teniszezők. Ez sokakat kisebb meglepetésként érhet, hiszen az Olimpia felvezetéseként tekintettünk a tavaly első alkalommal megrendezett Rio Open tornára, mely ATP500 és WTA International besorolású esemény salakos borításon. A szervezők azzal magyarázták a döntést, hogy az időpont indokolja ezt a döntést, mivel a füves pályás szezon után és az észak-amerikai kemény pályás Masters tornák előtt kerül megrendezésre az olimpia, így a játékosok felkészülése szempontjából nem célszerű erre a rövid időre eltérni a Tour rendjétől és a French Opennel záruló salakszezont visszahozni.

A riói centerpálya terve Forrás: http://www.tennisworldusa.org

A riói centerpálya terve
Forrás: http://www.tennisworldusa.org

A versenyt egyébként egy maximum tízezer fő befogadására képes center pályán és két kisebb fő pályán játsszák majd, ezek ötezer és háromezer látogató fogadására lesznek alkalmasak. Változás még és az olimpiai aranyérem növekvő fontosságát mutatja, hogy a bajnok jövőre 1000 ranglistapontot kap majd a korábbi 750-hez képest, így verseny jelentősége erről az oldalról a Masters/Premier Mandatory kategóriához lép fel. A címvédők egyébként a londoni bajnokok, a brit Andy Murray és az amerikai Serena Williams lesznek majd.

Az említett riói ATP/WTA torna főtáblás mérkőzései idén február 16.-án kezdődnek majd, a férfi egyes címvédője spanyol Rafael Nadal, a női egyesé pedig a japán Kurumi Nara.

A hozzászólások le vannak zárva.