Open Sud de France: Gasquet és Janowicz a döntőben

2015. február 7.
by Adam

Ezen a héten az ATP Touron három 250 pontos tornát rendeznek, melyek közül az egyik helyszíne Montpellier, Franciaország. A címvédő Gael Monfils is pályára lépett ma az elődöntőben.

Forrás: ouest-france.fr

Forrás: ouest-france.fr

 Az elődöntős párosítások láttán biztosan lehettünk benne, hogy ismét lesz egy francia döntős és ez akár a címvédő Monfils is lehetett volna, viszont Richard Gasquet megakadályozta ebben ma délután, amikor is 6:4, 6:3 eredménnyel kiejtette a versenyből honfitársát. Gasqutet karrierje során eddig tíz ATP tornát nyert, holnap viszont egy nehéz és veszélyes ellenféllel kell megküzdenie a tizenegyedikért.

Első ATP tornagyőzelméért száll ugyanis harcba a lengyel Jerzy Janowicz, aki korábban a világranglista 14. helyén is járt már a wimbledoni elődöntős szereplése után, ám jelenleg már csak a 44. helyen áll. A portugál Joao Sousa volt az elődöntős ellenfele, akivel három szettben sikerült eldönteni, hogy ma éppen ki volt a jobb játékos. Janowicz 7(11):6(9), 3:6, 6:1 eredménnyel nyerte meg a mérkőzést, így pályafutása harmadik tornadöntőjébe jutott el.

Gasquet és Janowicz eddig három alkalommal találkoztak az ATP Touron, ebből két alkalommal nyert a francia, mindkétszer keménypályán, legutóbb pedig pont egy éve ezen a tornán az elődöntőben.

A kiemelt kép forrása: facebook.com/janowiczofficial

A hozzászólások le vannak zárva.