Seppi és Garcia-Lopez döntőzik Zágrábban

Tegnap már az elődöntőket rendezték meg Horvátország fővárosában. A papírforma érvényesült, Seppi és Garcia-Lopez került a döntőbe.

Andreas Seppi-Marcel Granollers 7/6(5) 6/1

Seppit egy lépés választja el a tornagyőzelemtől Kép forrása: sportnews.bz

Seppit egy lépés választja el a tornagyőzelemtől
Kép forrása: sportnews.bz

Andreas  Seppi, ahogy ebben az évben játszik, talán azt lehet mondani, hogy élete formájában van. Tenisze rendkívül stabil, ezt eddigi eredményei mi sem jobban bizonyítják. Marcel Granollers tegnap derekasan helytállt, azonban csak egy szettig bírta olasz riválisa ellen. Az első játszmában a spanyol hiába tudott szinte rögtön break előnnyel nyitni, a szorosabb mérkőzés reményében szükséges lett volna a pici fórt megőrizni. Ez az előny hamar elszállt, majd jött a Tiebreak, ahol egy harcias küzdelem után minden eldőlt. A második szettben már Seppi csak darált, darált, majd meg sem állt a győzelemig. Andreas Seppi 6/1-re nyerte a szettet, így pályafutása negyedik tornagyőzelméért küzdhet meg.

Guillermo Garcia-Lopez-Marcos Bagdhatis 6/4 6/4

Gracia Lopez két játszmában győzte le Baghdatist Kép forrása: zagrebindoors.com

Gracia Lopez két játszmában győzte le Baghdatist
Kép forrása: zagrebindoors.com

A második elődöntőben Marcos Baghdatis egy rég nem látott fináléért harcolt. A ciprusi játékos ugyanis legutoljára 2011-ben játszott döntőt Kuala Lumpurban. Jól is kezdte a mérkőzést, azonban a korai lendült hamar megtörni látszott, mivel break előnyével nem tudott semmit kezdeni, azonnal elbukta az adogatását. Innentől kezdve a spanyol egyre nagyobb nyomást helyezett ellenfelére, aminek 4-4-nél meg is lett az eredménye, ezúttal Garcia-Lopez részéről született egy újabb break. A következő játékban a spanyol higgadt maradt, ez szettelőnyt eredményezett a számára. A második játszmában úgy tűnt Garcia-Lopez hamar dűlőre akarja vinni a dolgot, gyorsan megcsinálta már a harmadik játékban a breaket, ez viszont gyorsan visszaszállt és Baghdatis kiegyenlített. 4-4 és egy hosszú játék minden feltett kérdésre választ adott. A ciprusi hiába hárított két break labdát, mégis riválisáé lett a játék, majd Garcia-Lopez ismét erősebb maradt fejben, így ő játszhatja a vasárnapi finálét.

Kiemelt kép forrása: atpworldtour.com

A hozzászólások le vannak zárva.