Rotterdam: Berdych egy lépésre a címvédéstől

2015. február 14.
by Adam

Februárban két borításon, különböző körülmények között láthatjuk játszani a teniszezőket, Dél-Amerikában salakon, Európában pedig fedett pályán, kemény borításon. Rotterdamban az év első ATP500-as versenyén vasárnap rendezik a döntőt, lássuk hát mi történt ma az elődöntőkben.

A felső ágra került a címvédő, harmadik kiemelt Tomas Berdych, aki eddig idén is meggyőző teljesítményt mutat. Ausztráliában legyőzte Rafael Nadalt, ismét Grand Slam elődöntőt játszott és most Hollandiában is jó hetet  tudhat maga mögött. Eddig csak Andreas Seppi ellen veszített szettet, miután az első felvonásban kiosztott az olasznak egy bagelt. Ez után a két francia, Monfils és Simon nem jelentettek akadályt, utóbbit a mai elődöntőben 6:2, 6:1 eredménnyel búcsúztatta a versenytől. Mivel a délutáni mérkőzés volt az övé, így este már a holnapi döntőre hangolódva nézhette meg, hogy az övénél szorosabb Wawrinka-Raonic találkozóról ki jut tovább.

Stan Wawrinka idei második döntőjét játszhatja Forrás: www.facebook.com/ABNAMROWTT

Stan Wawrinka idei második döntőjét játszhatja
Forrás: www.facebook.com/ABNAMROWTT

Milos Raonic adogatóként néha félelmetes szervákat produkál, a kicsit több, mint egy órás első szettben tíz ászt ütött és mindössze egy breaklabdát kellett hárítania. Ugyanakkor Wawrinka is stabil volt adogatóként, három breaklabdát hárított, de adogatását ő sem veszítette el végül, így az első szettről rövidítés döntött, ahol a kanadai két adogatópontját is elnyerte Wawrinka, ez pedig a szettbe került. A második felvonásban ott folytatták ahol abbahagyták, 3:3 0:40 állásnál Raonicnak komoly lehetősége nyílt elvenni ellenfele adogatását, viszont ezzel nem tudott élni, innentől pedig egyenes úton haladtak a tiebreak felé. Ez a rövidítés már fordulatosabb volt az elsőnél, Raonic két szettlabdájából egyet sem tudott értékesíteni, Wawrinka viszont második mérkőzéslabdáját, melynél már ő adogathatott, ki tudta használni. Összességében tehát egy színvonalas és szoros mérkőzést láttunk nagyon jó adogatójátékokkal, a végeredmény pedig 7(7):6(3), 7(9):6(7) lett Stan Wawrinka javára.

Kiemelt kép forrása: www.facebook.com/ABNAMROWTT

A hozzászólások le vannak zárva.