Cuevas nyert Sao Pauloban

2015. február 16.
by Airon

Egy selejtezőből felkerült teniszező, aki talán élete lehetőségét szalasztotta el. Vanni küzdött, de a dráma nem maradhatott el, Pablo Cuevas döntő szett rövidítésben diadalmaskodott Sao Pauloban.

A brazil fővárosban megrendezett torna egy héttel ezelőtt néhány nagyobb névvel, köztük 1-2 rangosabb spanyol játékossal indult útjára, azonban ez a verseny inkább az ő végzetük volt, mivel még a negyeddöntőig sem mentek el.

A fináléban az a Luca Vanni küzdött meg a tornagyőzelemért, aki ilyen messzire ATP tornán még életében nem jutott el. Fantasztikus tettre készült, ha csak azt nézzük, hogy a selejtezőt is beleszámítva már hét mérkőzést nyert meg a döntőig. Pablo Cuevasnak már közel sem volt ennyire szokatlan a döntő, tavaly ugyanis két tornát is megnyert, ráadásul ez két salakpályás torna volt.

Cuevas óriási harcban nyert Sao Pauloban Kép forrása: tennisnow.com

Cuevas óriási harcban nyert Sao Pauloban
Kép forrása: tennisnow.com

A mérkőzés könnyű adogatójátékokkal kezdődött. Egészen 4-4-ig egyik félnek sem volt esélye a másik adogatásának elnyerésére, ekkor azonban Vanni megtört. A finálé szettekben lévő végjátékának mentális kezelése a számára még talán újnak bizonyult, nagyon könnyedén került Cuevas break előnybe. Az uruguayi pedig ezt az esélyt köszönte szépen, gyorsan szettelőnyre váltotta. A második játszmában viszont az olasz új erőre kapott és rögtön apró fórt csikart magának ki, ezzel jelezte riválisának, hogy nem véletlenül jutott el a döntőig. Remekül szervált, még második szervái mögül is kiváló arányban nyerte a pontokat, így az a pici és korai break elegendő volt a döntő szett kiharcolásához. Ahogy már fent említettem Vanni minden bizonnyal élete lehetőségét puskázta el a harmadik játszmában. A 29 éves játékos 4-4-nél került break előnybe és egyetlen lépésre volt a hőn áhított sikertől, az esély a győzelemre viszont túlságosan is megijesztette, könnyedén visszaengedte Cuevast a mérkőzésbe. A végletekig kiélezett finálét végül a rövidítés döntötte el, ahol soknak bizonyult Vanni számára, hogy négy alkalommal is adogatópontot bukott. Cuevas ismét kihasználta az ellenfél által kapott ajándékokat és nagyobb rutinjának köszönhetően a maga javára fordította a Sao Paulo-i finálét.

Pablo Cuevas már-már igazi salakspecialistának számít, ez volt a harmadik tornagyőzelme ezen a borításon. Az uruguayi tornagyőzelmével kilenc helyet lépett előre a világranglistán.

A döntő eredménye:

Pablo Cuevas(5)-Luca Vanni 6/4 3/6 7/6(4)

Kiemelt kép forrása: atpworldtour.com

A hozzászólások le vannak zárva.