Továbbjutott Ferrer, kiesett Robredo Rio de Janeiroban

A spanyolok felemás napot zártak Rio de Janeiroban. Ferrer másfél szett játék után került a nyolcba, Robredo nagy meglepetésre búcsúzott.

Ferrer másfél szett után jutott nyolc közé Kép forrása: es.eurosport.yahho.com

Ferrer másfél szett után jutott nyolc közé
Kép forrása: es.eurosport.yahho.com

David Ferrer már túl van második mérkőzésén a brazil fővárosban, miután másfél szett játék után legyőzte Thiemo de Bakkert. A két játékos óriási csatát vívott az első játszmában. A szett közepén break labda itt-ott, ennek ellenére csak a rövidítésben kaptunk választ arra a kérdésre, hogy ki nyeri meg az első felvonást. A Tiebreak is elképesztő küzdelmet hozott, ahol akár de Bakker is szerezhetett volna vezetést, mivel 8-7-nél játszmalabdához jutott, 10-8-al mégis Ferreré lett a rövidítés, ami nagyban megahatározta a folytatást. A második játszma már nem tartott túl sokáig, a holland játékos sérülés miatt a feladás mellett döntött, így a torna második kiemeltje már pihenhet a legjobb nyolc küzdelmeire és majd pénteken Juan Monaco ellen játszik.

Haider-Maurer könnyedén győzte le Robredot Kép forrása: sportal.com.au

Haider-Maurer könnyedén győzte le Robredot
Kép forrása: sportal.com.au

A torna eddigi legnagyobb meglepetését Andreas Haider-Maurer okozta, aki a spanyol Tommy Robredonak parancsolt megálljt. Az osztrák játékos az első játszmában 2-1-nél breakelt először és stabil adogatójátékainak, valamint az utolsó gameben mutatott higgadtságának köszönhetően szettelőnyre tett szert. A folytatásban szurkolói hiába várták Robredotól a megújulást, Haider-Maurer könnyedén bedarálta a rutinos spanyolt. Haider-Maurer 6/3 6/2-re nyert és majd a brazil Joao Souza lesz a következő ellenfele.

A második forduló eredményei:

Joao Souza-Blaz Rola 6/4 6/7(9) 6/4

Andreas Haider-Maurer-Tommy Robredo 6/3 6/2

Juan Monaco-Jarkko Nieminen 6/1 7/6(4)

David Ferrer-Thiemo de Bakker 7/6(8) 2/0-nál de Bakker feladta

Kiemelt kép forrása: rioopen.com

A hozzászólások le vannak zárva.