Simon nyert Marseilleben

Egy döntő ahol a hazai közönség egészen biztosan nem lehetett csalódott. A francia győzelem garantált volt, már csak a győztes kiléte volt a kérdés.

A fináléért némileg Simonnak kellett jobban megküzdenie, mivel ő egy nehéz csatában búcsúztatta az egész héten remek formában teniszező Sergiy Stakhovskyt. Monfils a négy között Bautista Agutot intézte el, így következhetett a francia házi döntő és kettejük hatodik összecsapása.

Simon óriási akaraterejének köszönhetően diadalmaskodott Marseillben Kép forrása: laprovence.com

Simon óriási akaraterejének köszönhetően diadalmaskodott Marseillben
Kép forrása: laprovence.com

A mérkőzést Monfils kezdte jobban, hamar break előnybe került, azonban nagy adogatásai nem tudták sokáig segíteni, honfitársa azonnal visszajött. A következő néhány játékban mind a két játékos szervájánál rezgett a léc, azonban az idő előre haladtával egyre erősebben a Tiebreak felé tendálódott az első játszma. A jég mégis megtört, Simon a végén egy picivel jobban koncentrált és 6/4-el megnyerte a nyitószettet. A folytatásban Monfils tűnt dominánsabbnak, szervajátékainál rettentően magabiztos volt, ráadásul ellenfele adogatásait is úgy vette el, mint ha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne és 6/1-el kiegyenlített. Simonnak főleg a második szerva mögötti pontok megnyerésének sikeressége romlott meg. A harmadik játszmában előbb break itt és ott, majd a mérkőzés és ez a fantasztikus hét méltó lezárásaként következhetett a döntő szett Tiebreak. Monfils hiába került rögtön mini break előnybe, ennek ellenére Simon akarata érvényesült a rövidítésben, így ő lett a torna bajnoka.

Gilles Simon 2007 után lett ismét a Marseilleben megrendezendő ATP torna bajnoka. A francia játékos tizenkettedik egyéni tornagyőzelmét aratta pályafutása során.

A döntő végeredménye:

Gilles Simon(5)-Gael Monfils(7) 6/4 1/6 7/6(4)

A hozzászólások le vannak zárva.