WTA: Azarenka ismét döntős Dohában

Lucie Safarova – Victoria Azarenka döntőt rendeznek a 731 ezer dollár összdíjazású katari Qatar Total Open tenisztornán. 

A nap első mérkőzésén a cseh Lucie Safarova és a kilencedik helyen kiemelt Carla Suarez Navarro csapott össze. Az összecsapásra mindkét hölgy jó formában érkezett, a spanyol játékos az Australian Opent leszámítva minden tornán legalább a negyeddöntőig jutott, míg Safarova az első fordulóban két játszmában elintézte az ausztrál Samantha Stosur, később pedig  két kiemeltet sikerült búcsúztatni  az ötödik kiemelt Makarova, és a hatodikként rangsorolt Petkovic személyében. A mérkőzés ennek ellenére sima Safarova győzelmet hozott, a cseh játékos végig uralta a játékot, teljesen leszorította a pályárol spanyol ellenfelét, és megérdemelten jutott idei első döntőjébe.

Safarova ellenfele szintén egy nem kiemelt játékos, a volt világelső Victoria Azarenka lesz, aki szetthátrányból fordítva nyert a hetedik kiemelt Venus Williams ellen. Az első játszmában azt láthattuk, amit az utóbbi néhány hónapban: egy ismét szárnyaló, és a top 10 felé robogó Venus-t. Az amerikai játékos kőkeményen játszott, hibátlanul adogatott, és simán nyerte a szettet. Azarenka viszont nem akarta megszakítani tizenhárom mérkőzés óta tartó dohai veretlenségét, 2-2-es állás után 6-2-re nyerte a második játszmát, és a lendületét megtartva dupla breakkel 3-0-ra elhúzott a döntő felvonásban is. Ez az előny pedig elég is volt, hogy Azarenka zsinórban harmadszor (2014-ben sérülés miatt nem vett részt a tornán) is döntőt játsszon a katari premier tornán. Hogy Safarova meg tudja-e állítani az ismét magas színvonalon teniszező Azarenkát azt ma délután megtudjuk, mindenesetre eddigi hat mérkőzésüket kivétel nélkül a fehérorosz nyerte, ami nem túl sok jót jelent a balkezes csehre nézve.

A hozzászólások le vannak zárva.