Nadal hatvanötödik tornagyőzelmét szerezte Buenos Aires-ben

2015. március 2.
by Netti

Rafael Nadal nyerte a Buenos Aires-ben megrendezett ATP 250-es tornát, miután  a döntőben 6:4, 6:1 arányban jobbnak bizonyult az argentin Juan Monaco-nál.

Jókora késéssel kezdődött a finálé az argentin fővárosban, hiszen először az eső, majd a pálya okozott gondot a rendezőknek, valamint a játékosok számára is. Végül csak harmadik nekifutásra sikerült igazán belelendülni, mert nemcsak az eső állt el, de hosszas küzdelem után a pályamunkások játékra nagyjából alkalmas pályát hoztak össze a két finalista számára. A várakozás és a megszakítások egyértelműen a hazai kedvencet, Juan Monaco-t viselték meg jobban, így végül nem sok ellenállást tanúsított a döntőben jó barátja Rafael Nadal ellen. A spanyol klasszis jó játékkal, sima két szettben, 6:4, 6:1 arányban bizonyult jobbnak ellenfelénél, ezzel pályafutása hatvanötödik ATP tornagyőzelmét aratta.

Nadal ezzel az örök-ranglista ötödik helyére került a legtöbb tornagyőzelmet elérő játékosok rangsorában. A listát Jimmy Connors vezeti 109 győzelemmel, őt Ivan Lendl (94), valamint Roger Federer (84) követik a dobogón. Rafát közvetlenül John McEnroe előzi meg 77 tornagyőzelemmel. Nadal hatvanöt tornagyőzelme egyben azt is jelenti, hogy megelőzte Sampras-t és Borg-ot az örök-ranglistán, akik 64-64 tornagyőzelemmel büszkélkedhetnek.

Kiemelt kép forrása: www.rafaholics.com

A hozzászólások le vannak zárva.