Agassi: Murray legjobb évei még ezután jönnek

2015. március 5.
by Netti

A hétvégén Skóciában, Glasgow-ban rendezik a brit-amerikai Davis Kupa összecsapást. Ennek kapcsán Andre Agassi több interjút adott brit lapoknak, melyekben – többek között – Andy Murray-ről is beszélt.

A nyolcszoros Grand Slam győztes amerikai világsztár úgy nyilatkozott: egészen valószínű, hogy Murray fog még néhány Grand Slam-et nyerni, hiszen egyike annak a két-három embernek, akinek nyernie kellene. Valószínű, hogy újra nyerni fog, hiszen a legjobb évei még előtte állnak. Egy olyan korszakban, amikor Djokovic gyorsan közelíti meg Nadalt és Federert, azt a Nadalt, aki már csak három GS győzelemre van attól, hogy beérje Federer rekordot jelentő tizenhét Grand Slam győzelmét, nagyon könnyű belátni, hogy mennyire nehéz is Grand Slam-et nyerni bárki számára, így Murray-nek is. Agassi mégis úgy látja, hogy a skót legjobb napjai még ezután következnek majd.

Saját példáját hozta és felidézte, hogy háromszoros Grand Slam győztes volt, amikor elkezdett lecsúszni, kiesett a legjobb százból a világranglistán, ekkor azonban edzője, Brad Gilbert tanácsait követve kezdett magával megértőbb lenni, könnyebben venni a dolgot, kevésbé ostorozni magát és elindult egy második karrier útján, amely további öt GS győzelmet és világelsőséget hozott a számára. Andynek is nagyon magasak az elvárásai saját magával szemben –  mondja Agassi, még akkor is korholja magát, amikor jól mennek a dolgok. Ha megtanulja, hogy kevésbé legyen kemény önmagával, számára is elkezdődhet egy második, még sikeresebb karrier. Murray fittebb és felkészültebb, mint bármikor eddig volt – tette hozzá Agassi. Meggyőződése az amerikainak, hogy a házasság is jót tesz majd neki: “Nagyszerű dolog, hogy továbbra is számíthat valakire, aki már oly régóta ott áll mellette.”

A Davis Kupa összecsapás kimenetele véleménye szerint 50-50%, a Las Vegas-i meggyőződése, hogy minden csak vasárnap dől el.

Kiemelt kép forrása: www.emirates247.com

A hozzászólások le vannak zárva.