4-1-re nyertek a magyarok, júliusban folytatás Bosznia-Hercegovina ellen

2015. március 10.
by Airon

Fucsovics Márton és Borsos Gábor is könnyedén nyert, Magyarország 4-1-el jutott a következő fordulóba.

Egy hősies küzdelem árán megszerzett páros győzelem, ahol Fucsovics Márton és Gödry Levente több mérkőzéslabdát hárítva, összesítésben 2-1-es vezetéshez jutottak a magyarok, így a ranglistán legelöl lévő Fucsovics akár el is dönthette a negyedik meccsen a továbbjutás kérdését.

Fucsovics kiváló tenisszel verte Albotot Kép forrása: huntennis.hu

Fucsovics kiváló tenisszel verte Albotot
Kép forrása: huntennis.hu

Fucsovics gyakorlatilag ugyanolyan fizikai állapotba került a zárónapra, mint ellenfele, a moldáv Radu Albot. A nyíregyházi játékos egy esetleges vereség esetén óriási nyomást helyezett volna Borsos Gáborra, Fucsovics azonban remek játékkal egy percig sem adott esélyt Albotnak, hogy kiharcolja az ötödik, mindent eldöntő mérkőzést. A 23 éves játékos hasonlóan a pénteki második találkozóhoz, mindösszesen öt játékot veszített el, de azért valljuk be, ez fantasztikus eredmény egy olyan ellenfél ellen, aki jelenleg előrébb van Fucsovicsnál a ranglistán.

Borsos is könnyedén nyert Kép forrása: huntennis.hu

Borsos is könnyedén nyert
Kép forrása: huntennis.hu

Borsos Gábor így már egy tét nélküli mérkőzésen próbálta beállítani a 4-1-es végeredményt, és az utolsó találkozón magabiztos sikerrel szolgálta ki a győri közönséget. A jelenlegi fedett pályás Országos Bajnok teniszező a 18 éves Maxim Bulatot verte könnyedén 6/0 6/3 arányban, így Borsos megszerezte pályafutása első egyéni Davis Kupa győzelmét.

Magyarország számára a küzdelem Július 17.-én folytatódik, egészen biztosan hazai környezetben. Az ellenfél, a Damir Dzumhurt is felvonultató bosnyák válogatott lesz.

A harmadik nap eredményei:

Fucsovics Márton-Radu Albot 6/2 6/1 6/2

Borsos Gábor-Maxim Bulat 6/0 6/3

Kiemelt kép forrása: sportmenu.net

A hozzászólások le vannak zárva.