Továbbment a világelső, kiesett Ferrer Indian Wellsben

Tegnap már a 16 közé kerülés volt a tét a felső ágon. David Ferrer kiesése okozta a harmadik forduló eddigi legnagyobb meglepetését.

Djokovic még nem vesztett játszmát indian Wellsben Kép forrása: tennisworldusa.org

Djokovic még nem vesztett játszmát indian Wellsben
Kép forrása: tennisworldusa.org

Novak Djokovic továbbra is magabiztosan menetel Indian Wellsben, mivel Albert Ramos-Vinolas legyőzése sem jelentett túl nagy próbatételt a címvédő számára. A spanyol játékos viszonylag szépen helytállt, az első játszmában sokáig versenyben volt a szerbbel, a végjátékot mégis Djokovic bírta jobban. A második szettben bár Ramos-Vinolas jutott break labdákhoz, 4-3-nál a szerb került fórba, két játszmás győzelmével már a legjobb 16 között van, John Isnerrel játszik a folytatásban.

Ezúttal Kolschreiber gratulálhatott Murraynek Kép forrása: bbc.com

Ezúttal Kolschreiber gratulálhatott Murraynek
Kép forrása: bbc.com

Andy Murray hiába vesztett játszmát, nem lehet azt mondani, hogy nehezen jutott volna tovább a nyolcaddöntőbe. A német Philipp Kohlschreiber ugyan 6/3-al elvette tőle a második szettet, mégis a brit az első és a harmadik játszmában, két 6/1-el jelezte, hogy itt ma őt riválisa nem tudja legyőzni. Murray egy majdnem két órás mérkőzés után várhatja következő mérkőzését a francia Adrian Mannarino ellen, aki nem kis meglepetésre a lett Ernests Gulbisot győzte le.

Tomic meglepően könnyedén ejtette ki Ferrert Kép forrása: theguardian.com

Tomic meglepően könnyedén ejtette ki Ferrert
Kép forrása: theguardian.com

Bernard Tomic úgy tűnik, kisebb ingadozásai után kezd visszatérni a köztudatba, mivel ismét egy bravúrgyőzelmet hajtott végre, ezúttal a spanyol David Ferrerel szemben. Az első szettben az ausztrál végig előnyben játszott, majd 6-5-nél már nem engedte ki a kezéből break előnyét, a folytatásban pedig 4-4-nél mindent eldöntött egy újabb Ferrer adogatójáték elvételével. Tomic még a legjobb 16 között lévő mérkőzésén is esélyesnek számít, mivel Thannasi Kokkinakisal játszik majd, ennek ellenére remek összecsapásra számíthatunk.

Ma délutántól az alsó ág küzdelmeire helyeződik a hangsúly. Rafael Nadal és Roger Federer is pályára lép a játéknap folyamán, a Robredo-Dimitrov féle összecsapás pedig mindent kizárólag a nap egyik legérdekesebb mérkőzésének számít majd.

A harmadik forduló eredményei:

Novak Djokovic-Albert Ramos Vinolas 7/5 6/3

John Isner-Kevin Anderson 7/6(7) 6/2

Thanasi Kokkinakis-Juan Monaco 6/2 5/7 7/6(7)

Bernard Tomic-David Ferrer 7/5 6/4

Andy Murray-Philipp Kohlschreiber 6/1 3/6 6/1

Adrian Mannarino-Ernests Gulbis 6/4 6/4

Feliciano Lopez-Pablo Cuevas 6/2 4/6 6/3

Kei Nishikori-Fernando Verdasco 6/7(6) 6/1 6/4

Kiemelt kép forrása: skysports.com

A hozzászólások le vannak zárva.