Federer visszavágott Seppinek, Nadal könnyedén nyert Indian Wellsben

Federer revánsot vett Seppin, Nadal könnyedén nyert, Dimitrov kieséséről Robredo gondoskodott. Lássuk a harmadik forduló alsó ága történéseinek krónikáját.

Federer simán verte Seppit Kép forrása: thenational.ae

Federer simán verte Seppit
Kép forrása: thenational.ae

Roger Federer az Australian Openen pár hónapja pont Andreas Seppitől szenvedett vereséget, azon a napon egyszerűen kevesen találtak volna ellenszert az olasz teniszező fantasztikus játékára. A svájci most azonban uralta a mérkőzést. Az első játéktól kezdve támadta Seppi adogatójátékait, majd a lehető legjobbkor, 4-3-nál megcsinálta a breaket és szettelőnybe került. A második játszmában ugyan Seppi egyszer visszajött break hátrányból, ennek ellenére továbbra is csak az eredmény után futott. Federer már 5-3-nál is lezárhatta volna a mérkőzést, ezt csak 5-4-nél tette meg, a következő körben Jack Sockkal játszik majd.

Nadal már nyolcaddöntős Indian Wellsben Kép forrása: us.india.com

Nadal már nyolcaddöntős Indian Wellsben
Kép forrása: us.india.com

Rafael Nadalnak hazai teniszező jutott Donald Young személyében. A spanyol egy igazi breakekkel tele tűzdelt mérkőzésen tudott diadalmaskodni, mert 6/4 6/2-es győzelme ellenére háromszor veszítette el a szerváját, ami azt jelzi, hogy korán sincs sérülése előtti topformájában. Nadal a nyolcaddöntőben Gilles Simonnal néz farkasszemet, aki ellen igen csak pozitív a statisztikája, mivel 7 egymás elleni mérkőzésükön csak egyszer kapott ki a franciától.

Robredo óriási csatát nyert meg Kép forrása: sportsmole.co.uk

Robredo óriási csatát nyert meg
Kép forrása: sportsmole.co.uk

A nap meglepetését, mint az elmúlt években oly sokszor Tommy Robredo okozta. Bár a spanyol játékos főleg salakon tud érvényesülni, azonban legjobb napjain nagy neveket is megver kemény pályán, mint tette ezt a tavalyi US Open negyedik körében Roger Federer ellen. Ezúttal Grigor Dimitrov volt az aktuális áldozat, akit a döntő játszma legfontosabb játékában tört meg, a spanyol ugyanis 6-5-nél csinálta meg a hőn áhított breaket, ami egyben a mérkőzés megnyerését jelentette számára. Robredo következő ellenfele Milos Raonic lesz, a kanadai két játszmában győzte le Alexandr Dolgopolovot.

A harmadik forduló eredményei:

Milos Raonic-Alexandr Dolgopolov 7/6(2) 6/4

Tommy Robredo-Grigor Dimitrov 6/4 1/6 7/5

Gilles Simon-Michael Berrer 6/2 7/5

Rafael Nadal-Donald Young 6/4 6/2

Lukas Rosol-Robin Haase 6/4 6/7(4) 7/6(3)

Tomas Berdych-Steve Johnson 6/4 6/2

Jack Sock-Roberto Bautista Agut 3/6 6/3 6/2

Roger Federer-Andreas Seppi 6/3 6/4

Kiemelt kép forrása: eurosport.com

A hozzászólások le vannak zárva.