WTA: Serena – Halep elődöntő lesz a felső ágon Indian Wells-ben

Tegnap már az elődöntőbe jutás volt a tét a felső ágon Indian Wells-ben, ahol a papírformának megfelelő eredmények születtek.

Serena Williams véget vetett Bacsinszky Tímea 15 meccses veretlenségi sorozatának, ezzel egyúttal saját sorozatát tudta 15-re növelni. A magyar származású svájci teniszező remek sorozata alatt zsinórban két tornát is megnyert – Acapulcoban és Monterrey-ben – és Indian Wells-ben is sikerült három kört mennie. Úgy tűnt, a 27. kiemelt a világelső ellen sem szeppen meg, mivel remekül kezdte a negyeddöntőt is, rögtön breakelőnybe kerülve Williams-el szemben.

Hiába vétett azonban kilenccel kevesebb ki nem kényszerített hibát ellenfelénél Bacsinszky, Williams sokkal agresszívabban játszott és a nyerők tekintetében ő volt a jobb: 23-11. Ez döntő tényezőnek bizonyult a mérkőzésen, a világelső 7-5, 6-3 arányban nyert, és bejutott az elődöntőbe.

Williams elődöntőbeli ellenfele Simona Halep lesz, aki ugyan elveszítette az első játszmát Suarez-Navarroval szemben 5-7-re, a mérkőzés további részében azonban nem hagyott esélyt ellenfelének és 6-1, 6-1-el fordított. Kettejük mérlegét (természetesen) Serena vezeti, 4-1-el, viszont az az egyetlen vereség kifejezetten fájó volt: Halep a tavalyi világbajnokság csoportkörében 6-0, 6-2-vel mosta le a pályáról Williamst. Más kérdés, hogy a pár nappal később rendezett döntőben Williams majdnem ilyen simán, 6-3, 6-0-val vágott vissza a román hölgynek.

Indian Wells, női egyes, negyeddöntők:

Williams (1) – Bacsinszky (27) – 7-5, 6-3

Halep (3) – Suarez-Navarro (12) – 5-7, 6-1, 6-1

A kiemelt kép forrása: mcclatchyinteractive.com

A hozzászólások le vannak zárva.