WTA: Halep és Serena továbbment, Azarenka kiesett Miamiban

2015. március 29.
by cort

A legjobb tizenhat közé jutás volt a tét a Miamiban zajló WTA premier torna vasárnapi játéknapján, ahol nem okozott gondot a továbbjutás a torna legnagyobb esélyeseinek. 

Simán jutott a legjobb tizenhat közé a világelső Serena Williams, aki a szabadkártyás Catherine Bellis ellen győzött 6-1 6-1 arányban. Serena Indian Wells-ben térdsérülés miatt visszalépett a tornától, de ahogy az várható volt Miamiban ismét bombaformában teniszezik, és nem sok esélyt adott tizenöt éves ellenfelének.

Halep Indian Wells után Miamiban is a győzelemre hajt Forrás: prosport.ro

Halep Indian Wells után Miamiban is a győzelemre hajt
Forrás: prosport.ro

Williams Indian Wells-i visszalépését kihasználó Simona Halep sem töltött túl sok időt a pályán, pedig a világranglista harmadik román ellenfele a jövő egyik nagy reménysége, az olasz Camilla Giorgi volt. A “breakek mérkőzésén” a két hölgy a lejátszott huszonkét játékból tízszer sikerrel vette el ellenfele adogatójátékát, és ha a rendkívül támadólag fellépő, és emiatt sokat hibázó Giorgi a fontos pontoknál jobban összpontosít, akkor bármi lehetett volna a mérkőzés végeredménye. Halep következő ellenfele a tizenötödik helyen kiemelt Flavia Pennetta lesz, aki két 7-6-os játszmában győzött a 2011-es győztes Victoria Azarenka ellen. Halep és Pennetta eddigi mindhárom mérkőzését az olasz hölgy nyerte, így nagy összecsapás várható Indian Wells 2014-es és 2015-ös bajnoka között.

A hozzászólások le vannak zárva.