Jöhet az előrehozott döntő a nőknél Miamiban

2015. április 2.
by Airon

Éjszaka már csak egy mérkőzés maradt hátra a hölgyek Miamiban folytatott küzdelmében. A továbbjutásért Simona Halep és Sloane Stephens küzdött meg.

Simona Halep eddig mindösszesen egy játszmát veszített a tornán, még az első fordulóban Nicole Vaidisova ellen, remek formában várhatta negyeddöntős mérkőzését. Az amerikai vetélytársának viszonylag könnyű dolga volt, mivel az igazán erős kiemelteket rendre eltakarították előle.

Halep csatlakozott utolsóként az elődöntősök névsorához Kép forrása: dailymail.co.uk

Halep csatlakozott utolsóként az elődöntősök névsorához
Kép forrása: dailymail.co.uk

Az első játszmában Halep a lehető leggyorsabban szerette volna elbizonytalanítani Stephens, rögtön 3-0-val kezdett, majd nem sokkal később a két játékos 6-1-nél az első két perces pihenőre vonulhatott. A román lány rendkívül hosszan teniszezett, labdái gyakran súrolták a vonal széleit, a hosszabb labdamenetekből is ő került ki többször győztesen. Halep a folytatásban is rendre agresszívan küldte le a pályáról ellenfelét, nagyon úgy tűnt, hogy a második szettben megszerezett dupla break sorsdöntő lehet. Stephens azonban a  hátrány tudatában egyre pontosabban játszott, amit párosított a másik oldalon sokat rontó Haleppel és máris 3-3 állt az eredményjelzőn. A fontos pillanatokban viszont ismét Halep villantotta meg remek teniszét, majd 5-5-nél breakelt, innen már nem volt visszaút az amerikai számára. Halep 7-5-re nyerte a második szettet, így készülhet az előrehozott döntőre Serena Williams ellen.

A mérkőzés végeredménye:

Simona Halep-Sloane Stephens 6/1 7/5

Kiemelt kép forrása: wtatennis.com

A hozzászólások le vannak zárva.