ATP, Miami: Isner megállíthatatlan! Vajon Djokovic ellen is bravúrt arat?

2015. április 3.
by DGM96

Tegnap a felső ágon küzdöttek meg a versenyben maradt teniszezők az elődöntőért. John Isner Dimitrov és Raonic legyőzése után Nishikorival szemben is jobbnak bizonyult. Ellenfele a világelső Djokovic lesz, aki még mindig árnyéka önmagának.

Bombaformában van John Isner  forrás: mertotvnews.com

Bombaformában van John Isner
forrás: mertotvnews.com

A formán kívüli Dimitrov elleni győzelem és a Raoniccal szemben sikeresen megvívott szerva-csata még talán annyira nem is volt nagy meglepetés a hórihorgas amerikaitól. Emiatt nagy érdeklődéssel várták a Nishikori (4.) elleni mérkőzést, hiszen a japán a könnyű vetélytársak ellenére is elismersére méltó statisztikákkal jutott el a legjobb 8-ig, szoros találkozóra volt kilátás. Nos, ez lényegében elmaradt. Isner (22.) számára a japán sem jelentett akadályt. Szervája olyan hatásos volt, hogy breaklabdákat sem kellett hárítania. Ellenben Nishikorit mindkét szettben sikerült breakelnie egyszer, ez elég is volt a győzelemhez, amit 71 perc alatt ért el. Ezzel 4 év után újra van hazai teniszező az elődöntőben a Miami Openen (legutóbb: 2011, Mardy Fish).

Végeredmény: Isner (22.) – Nishikori (4.) 6/4 6/3

Djokovic nyerte az alapvonal-csatát forrás: www.3news.co.nz

Djokovic nyerte az alapvonal-csatát
forrás: www.3news.co.nz

A másik találkozón a héten eddig döcögő szekérrel menetelő Djokovic (1.) a szülinapos David Ferrerrel (6.) mérkőzött meg. Az immáron 33 éves spanyol kezdte jobban a meccset, miután 4/1-re is vezetett az első játszmában. A világelső aztán nagyot küzdve felzárkózott, s aztán a maga javára is fordította az állást. A második szettben úgy látszott, hogy Djokovic megkönnyebbült a fordítás után, mert hamar break-előnybe került. Elsőre azonban nem tudta befejezni a meccset, ugyanis amikor a meccsért szervált a címvédő, Ferrer visszajött. A szerb azonban újra kiharcolta a meccsért szerválást, másodjára azonban ezt már meg is oldotta. Djokovicnak közel 2 óra kellett a győzelemhez.

Végeredmény: Djokovic (1.) – Ferrer (6.) 7/5 7/5

Ma csak egy mérkőzést fognak lebonyolítani, ez pedig természetesen a Murray (3.)-Berdych (8.) találkozó lesz.

A kiemelt kép forrása: news.com.au

A hozzászólások le vannak zárva.