Serena nyolcadik Miami Open trófeájáért játszik

Serena nyerte az előrehozott döntőt, a fináléban az élete első premier döntőjére készülő Carla Suarez Navarroval játszik. 

Meglesz a nyolcadik Miami Open győzelem? Forrás: twitter.com/miamiopentennis

Meglesz a nyolcadik Miami Open győzelem?
Forrás: twitter.com/miamiopentennis

Simona Halep – Serena Williams: Az összecsapás amire Indian Wells-ben is vártak, és  Serena térdsérülése miatt meghiúsult, Miamiban összejött. A legutolsó vereségét éppen a román hölgytől elszenvedő Serena semmit sem bízott a véletlenre, a mérkőzés elején rendesen bekezdett, kemény nyerőkkel 3-1-es vezetésre tette szert, és a lendületét megtartva 6-2-vel abszolválta a nyitó játszmát. A 2013-ban berobbanó Halep nem esett pánikba, a második szettben fej-fej mellett haladt a világelsővel, mígnem az egyetlen breaklabdáját kihasználva 6-4-re nyerte a játszmát. A döntő felvonásban Serena ismét magasabb fokozatba kapcsolt, 3-0-ra illetve 5-2-re is vezetett, de Halep ekkor még 5-5-re egyenlíteni tudott. A tie-break ugyanakkor elmaradt. Serena ismét elvette ellenfele adogatójátékát, és végül 6-2 4-6 7-5 arányban jutott a fináléba.

Az amerikai világelső döntőbeli ellenfele a pályafutása első premier fináléjába jutó Suarez Navarro lesz. A spanyol játékos a német Andrea Petkovic ellen lépett pályára, és rendkívül stabil tenisszel két 6-3-as szettben győzött a magasabban rangsorolt némettel szemben. Suarez Navarro ötödször találkozik Williams-szel, és első győzelmére készül, miközben a nevét hétfőtől egész biztosan a világranglista legjobb tíz játékosa között találjuk majd.

A hozzászólások le vannak zárva.