Egy első tornagyőzelem az amerikai házidöntőben

2015. április 14.
by Airon

Jack Sock 22 évesen élete első tornagyőzelmét aratta, a döntőben a  honfitársát, Sam Querreyt győzte le.

Az már biztos volt a döntő előtt, hogy az amerikai közönség nem lehet csalódott akárki nyer, a mérkőzést megelőző esőszünet azonban megnehezítette a játékosok dolgát rendesen. Végül néhány órányi kényszerű pihenő után a két hazai teniszező főszereplésével megkezdődött a harc a 2015-ös houstoni tornagyőzelemért, ahol Sock azért a bizonyos első egyéni ATP trófeáért hajtott.

Sock pályafutása első egyéni ATP trófeáját emelhette magasba Kép forrása: hccegalitarian.com

Sock pályafutása első egyéni ATP trófeáját emelhette magasba
Kép forrása: hccegalitarian.com

Az első játszmában kőkemény szervák, remek tenyeresek követték egymást mind a két oldalon. A kezdetben break oda-vissza, majd bár Querrey a szett végén egy fokkal közelebb volt a vezetés megszerzéséhez, mégis a rövidítés döntötte el kié lesz az első játszma. Óriási küzdelem és 20 pont, végül Sock agresszív teniszével 10-9-nél lezárta ezt a szakaszt, így ő ülhetett le az előny tudatában a kétperces pihenőre. A második játszmában Sock folytatta parádés teniszét, Querrey ugyan ment az eredmény után, az újabb rövidítésből ismét a fiatalabb amerikai jött ki jobban, ezáltal megnyerve a houstoni tornát.

Jack Sock rengeteget fejlődött az elmúlt időszakban, mivel a houstoni torna előtt, inkább csak párosban voltak nagyobb sikerei, még egy finálét sem tudott játszani egyéni ATP tornán, most pedig rögtön tornagyőzelmet ért el. A 22 éves játékos győzelmével már 10 helyet javítva a 36. helyet foglalja el a friss ranglistán.

Kiemelt kép forrása: usmensclaycourt.com

A hozzászólások le vannak zárva.