Fed-kupa: Alakul az orosz – cseh döntő

A hazai csapatok komoly előnyre tettek szert a Fed-kupa elődöntőinek első napján, így valószínűleg orosz – cseh párharc lesz az idei döntőben. 

Csehország – Franciaország (Ostrava, Csehország)

Kvitova megadta az alaphangot Forrás: twitter.com/fedcup

Kvitova megadta az alaphangot
Forrás: twitter.com/fedcup

A címvédő, és az utolsó négy kiírásban háromszor győzedelmeskedő cseh csapat alighanem idén is ott lesz a Fed-kupa döntőjében, hiszen az első nap után már 2-0-ra vezet a francia együttes ellen. Előzetesen mindkét kapitány váratlant húzott, hiszen a franciáknál Alize Cornet helyett Kiki Mladenovic, míg a cseheknél Karolina Pliskova helyett Lucie Safarova lett nevezve az első napi egyes mérkőzésekre. Nos, ez a csere úgy néz ki, hogy a cseheknek kedvezett, mivel a harmadik számú cseh teniszező Safarova három játszmában, és öt mérkőzéslabdát hárítva győzött Caroline Garcia ellen, Mladenovic pedig csak hét játékra volt elég a kétszeres wimbledoni bajnoknő, Petra Kvitova ellenében.

Oroszország – Németország (Sochi, Oroszország)

Kuznetsova jól helyettesítette Sharapovát Forrás: twitter.com/fedcup

Kuznetsova jól helyettesítette Sharapovát
Forrás: twitter.com/fedcup

Oroszországnak Sharapova nélkül is megy. Az orosz együttes ugyanis Kuznetsovának és Pavlyuchenkovának köszönhetően 2-0-ra vezet az első nap után a komoly nevekkel felállo Németország ellen. Hiába van a keretben a világranglista 11. Andrea Petkovic és a 14. Angelique Kerber, az németek Sabine Lisickit és Julia Goerges-t nevezték az egyesekre. Az első mérkőzésen Kuznetsova két játszmában győzött Goerges ellen, de csakúgy mint Csehországban, itt sem maradt el az izgalom. Lisicki 6-4 6-5-nél mérkőzéslabdához jutott Pavlyuchenkova ellen, de a hazai játékos előbb rövidítésre mentette a szettet, majd miután tie-breakben kiegyenlített, 6-3-ra megnyerte a döntő játszmát is, ezzel kialakítva a 2-0-ás vezetést Oroszország javára.

A hozzászólások le vannak zárva.