A Salakkirály sem tudta megállítani Djokovic-ot!

Szombaton már a döntőért harcoltak az urak a Hercegségben. A főmeccs természetesen a 43. Djokovic-Nadal volt, de még előtte Tomas Berdych diadalmaskodott Gael Monfils felett.

Berdych (6.) – Monfils (14.) 6/1 6/4

Berdych ügyesen kihasználta a kissé egyenletlen sorsolást. Negyedik Masters-döntőjére készülhet forrás: www1.skysports.com

Berdych ügyesen kihasználta a kissé egyenletlen sorsolást. Negyedik Masters-döntőjére készülhet
forrás: www1.skysports.com

Nagyon indiszponáltan kezdett Monfils forrás: eurosport.fr

Nagyon indiszponáltan kezdett Monfils
forrás: eurosport.fr

Az első elődöntőt tehát a cseh és a francia vívta. Előzetesként a “bukik” talán Monfilst emelték volna ki győztesnek, Federer legyőzése miatt, azonban Berdych csak egyszer kapott ki francia ellenfelétől 5 győzelemével szemben. A meccset nagyon rosszul kezdte Monfils, ez pedig az első szettbeli folytatástól is látványosan elvette a kedvét. A cseh mindenféle extra nyújtása nélkül 6/1-el került előnybe. A folytatás is hasonló Berdych-fölényt tartogatott magában. Monfils a korai hátrányából először még visszajött, de a cseh második breakje már bebiztosította a későbbi győzelmet. Hozzá kell azért azt tenni, hogy Monfils játéka feljavult a továbbiakban, lehetőségei is voltak az újabb felzárkózáshoz, de már túl késő volt. Viszont még így is elégedett lehet a heti teljesítményével.

Djokovic (1.) – Nadal (3.) 6/3 6/3

Talán most játszott a legjobban 2015 során Nadal, pechére ez is kevés volt. Teljesítménye azonban biztató a jövőre nézve forrás: facebook.com

Nadal ugyan kikapott, de teljesítménye biztató lehet a jövőre nézve
forrás: facebook.com

Jöhetett ezután tehát a 43.(!) mérkőzés e két tenisz-galaxis között. Az most nem itt fog ecsetelődni, hogy ez mekkora mérföldkő, hiszen már jó ideje ez a párosítás a rekorder a meccsek számában. AZONBAN! A szezon szempontjából fontos volt ez a találkozó. Djokovic esetében azért, mert kirobbanó formája nem is vizsgázhat jobb körülmények között, mint salakon Nadal ellen. Nadalnak pedig azért, mert Djokovic egy jó etalon, a szerbbel szembeni teljesítménye lehet igazán mérvadó jelenlegi formája kapcsán.

A világelső amilyen meggyőző volt az előző fordulókban, most olyan megilletődötten kezdett. Nadal 2/0-ra ment el, de miután Djokovic megnyugodott, gyakorlatilag kezdődhetett minden előröl, mivel felzárkózott. Ami ezután következett, az maga volt a fenomenális tenisz! Magas színvonalon pörögtek a felek, 3/3-nál egy majd 10 perces game-t játszottak, ahol Nadalnak lett volna lehetőség megint előnybe kerülnie, végül ez elmaradt. Djokovic kiharcolta a játékot, a következőben pedig breakelni tudott. 44 perc után ő került közelebb a győzelemhez.

Djokovic 15. meccsét nyerte zsinórban, vasárnap pedig egymás után 4.(!) Mesterversenyét nyerheti forrás: facebook.com

Djokovic 15. meccsét nyerte zsinórban, vasárnap pedig egymás után 4.(!) Mesterversenyét nyerheti meg
forrás: facebook.com

A szerb a második szettben hozta továbbra is a jó minőséget. Adogatóként szinte érinthetetlen volt, de Nadal egyre sebezhetőbbé vált, csak neki kellett break-labdákkal szembenéznie. Egy az első szettéhez hasonló, hosszú játékban (ugyanúgy 3/3-nál) Djokovicnak sikerült megtörnie a spanyolt. Az “i”-re a pontot végül az tette fel, amikor a Salakkirály a meccsben maradásért adogatott, egy meccslabdát még hárítani tudott, de a második után elhangozódott a “jeu, set et match”-mondat.

Djokovic legyőzte tehát Nadalt, de egyáltalán nem volt könnyű dolga, rá volt kényszerülve arra, hogy világelsőhöz méltóan játsszon, mert a spanyol is kitett magáért. Ugyan ez a dupla 6/3 egyoldalú vereségnek tűnhet, de nem vallott szégyent.

Ma a döntőben Djokovic Berdych-el fog szembenézni második Monte Carlo-i győzelméért. A világelső nagyon dominál a cseh ellen, így egyértelműen ő az esélyes. Győzelem esetén pedig tovább növelheti előnyét a Világgal szemben. Sőt, már most közel kerülhet az év végi világelsőséghez!

A kiemelt kép forrása: bleacherreport.com

A hozzászólások le vannak zárva.