Fék nélküli szerb roham Monte Carloban

Tomas Berdych próbált gátat állítani Novak Djokovicnak, de a mentális csatát ismét a világelső nyerte.

Djokovic olyan tettre készült, amire előtte még sosem. Már az amerikai keménypályás duplázás lenyűgöző eredménynek számított pár héttel ezelőtt, azonban most zsinórban a harmadik Masters győzelméért küzdött, még leírva is félelmetesen hangzik. Egy fantasztikus sorozat, 16 győzelem egymás után ezen a három versenyen, kérdeztük vajon a 17-0-s reményektől Berdych foszthatja meg? Nos, az egymás elleni mérlegből nem erre lehetett következtetni, mivel Djokovic 18-2-re vezetett összesítésben.

Djokovic megharcolt az első szettért Kép forrása: thenational.ae

Djokovic megharcolt az első szettért
Kép forrása: thenational.ae

A mérkőzést azonban Berdych sokkal nagyobb lendülettel és brutalitással kezdte. Djokovic rendre a labdát kereste, 3-1-ig, ellenfele remekül teniszezett. Majd Djokovic egyre jobban pörgette a lábát, amivel a másik oldalon álló cseh játékost zseniális védekező játékával rendre hibára kényszerítette, gyorsan meg is fordult a mérkőzés. Úgy nézett ki Nole hamar megtörheti riválisát, 5-3-a is volt már, azonban küzdeni akarásban egy egész más Berdychet láthattunk. 6-5 egy hosszú játék, ahol a végét Djokovic bírta jobban, így ő ülhetett le a két perces pihenőre előnye tudatában.

Berdych stabil tenisszel egyenlített Kép forrása: sportv.globo.com

Berdych stabil tenisszel egyenlített
Kép forrása: sportv.globo.com

Hiába az elvesztett játszma, Berdych folyamatosan hajtott továbbra is. A cseh a folytatásban is rendkívül stabilan tudott teniszezni, ráadásul Djokovic rövidítései hatástalanok voltak a második szettben, a gyorsaság mindennek ellenállt. Berdych 3-3-nál került break előnybe és innentől kezdve magabiztosságának köszönhetően 6/4-el kiegyenlített. Már csak az volt a kérdés, hogy mentálisan bírhatja-e a harmadik szettet egy fejben elképesztően erős Djokovic ellen.

Djokovic feje ismét mindent eldöntött Kép forrása: thestate.com

Djokovic feje ismét mindent eldöntött
Kép forrása: thestate.com

Erre a kérdésre mostanában a szokásos választ kaptuk, úgy tűnik Djokovic a mérkőzés ezen szakaszában továbbra is megingathatatlan. A szerb nagyon hamar elhúzott 4-0-ra , amit Berdych ugyan próbált behozni, de ez mégsem sikerült neki. Djokovic az utolsó szakaszban ismét elképesztően koncentrált a fontos pontoknál, Masters siker lett a jutalma, döntő szett 6-3-al.

Novak Djokovic tehát zsinórban harmadik Masters győzelmét aratta, amivel továbbra is felmerül a kérdés, ki tudja őt megállítani. A szerb ismét egy olyan teniszt mutatott be, amire elég kevés embernek lehet csak válasza.

A döntő végeredménye:

Novak Djokovic(1)-Tomas Berdych(6) 7/5 4/6 6/3

A hozzászólások le vannak zárva.