WTA: Sharapova és Kvitova is kiesett Stuttgartban

Tovább tart a csillaghullás a 731 ezer dollár összdíjazású Porsche Tennis Grand Prix-n. Radwanska és Ivanovic korai búcsúját követően ma Sharapova és Kvitova volt kénytelen csomagolni.

Egyre inkább a román Simona Halepnek áll a zászló a stuttgarti premier tornán. A világranglista harmadik játékos a tegnapi napon szetthátrányból fordítva nyert a spanyol Gabrine Muguruza ellen, és elsőként jutott a legjobb nyolc közé, miközben Ana Ivanovic-nak és Agnieszka Radwanskának már az első körből sem sikerült a továbbjutás. A két top tízes játékost ma újabbak követték, Petra Kvitovának és Maria Sharapovának ugyanis második forduló jelentette a végállomást.

Petra Kvitova kiesése nem okozott akkora meglepetés. A negyedik helyen kiemelt cseh hölgy sérülésből felépülve még idegenül mozgott a pályán, elmondása szerint játékát még csiszolni kell a salakos borításra. Van is mit dolgozni azon a játékon, hiszen az amerikai Madison Brengle nem egy verhetetlen ellenfél, főleg nem salakon.

A nap igazi meglepetését egy hazai játékos, a világranglista 14. Angelique Kerber okozta, aki szetthátrányból győzött a háromszoros címvédő Maria Sharapova ellen. Sharapova nem gyakran veszít három játszmás mérkőzéseken, ha pedig hozza az első szettet, akkor szinte verhetetlen salakon (99-3 volt a mutatója a Kerber meccse előtt). Ez az összecsapás is jól kezdődött az orosz szépség számára, kőkemény játékkal 6-2 arányban nyerte az első szettet, és a másodikban is minden jel arra utalt, hogy két játszmában nyerni tud német riválisa ellen. Sharapova simán hozta az adogatójátékait, Kerber viszont többször is bajba került, ám 5-5-nél mégis a német hölgy tudott breakelni, majd pedig kiszerválta a szettet. A döntő felvonásban aztán Kerber egyre jobban játékba lendült, és a világranglista második Sharapova kénytelen volt gratulálni a karrierje talán egyik legjobb mérkőzését játszó Kerbernek.

M. Brengle (amerikai) – P. Kvitova (cseh, 3.) 6-4 6-4

A. Kerber (német) – M. Sharapova (orosz, 1.) 2-6 7-5 6-1

Kiemelt kép forrása: tennistv.com

A hozzászólások le vannak zárva.