Már biztos a hazai finalista Barcelonában

Véget értek a negyeddöntők Barcelonában. A spanyol döntőbe jutás már borítékolható, előtte lássuk a legjobb nyolc történéseit.

Nishikori nyerte a nap mérkőzését kép forrása: foxnews.com

Nishikori nyerte a nap mérkőzését
kép forrása: foxnews.com

Kei Nishikori elveszítette első szettjét a tornán, azonban ez kevés volt Bautista Agutnak a győzelem megszerzéséhez. A japán dominánsan kezdte a mérkőzést, rögtön break majd a játszma vége felé egy újabb és 6/2-vel már pihenhetett is. Bautista Agut megkapva a hazai közönség támogatását a második szettben erőre kapott 3-2-nél elvette Nishikori szerváját, majd kiegyenlített. A döntő szettben azonban könnyedén megadta magát a címvédővel szemben, aki 1-1 után nem veszített újabb játékot, így már elődöntős.

Klizan győzelmének sem örülhettek túlságosan a spanyol szurkolók Kép forrása: sg.sports.yahoo.com

Klizan győzelmének sem örülhettek túlságosan a spanyol szurkolók
Kép forrása: sg.sports.yahoo.com

Nishikori ellenfele a rendkívül stabilan teniszező Martin Klizan lesz, aki tovább szomorította a spanyol közönséget Tommy Robredo kiejtésével. Az első játszmában bármennyire küzdött érte a két játékos, a break elmaradt, így a rövidítés döntötte el, ki szerzi meg a vezetést. Klizan ugyan 6-0-ra is elhúzott a Tiebreakban, mégis csak a hatodik játszmalabdájából jutott szettelőnyhöz. A második szettben Klizannak önbizalmat adott a megnyert rövidítés, előbb 1-1-nél breakelt, ami elegendő volt a mérkőzés megnyeréséhez. A szlovák játékos egy break labdát hárítva magabiztosan vitte végig a játszma eleji fórt, kiharcolva ezzel az elődöntőt.

Ferrer két játszmában nyert Kohlschreiber ellen Kép forrása: sport.hir24.hu

Ferrer két játszmában nyert Kohlschreiber ellen
Kép forrása: sport.hir24.hu

Délután David Ferrertől várhatta el a hazai publikum, hogy harmadik kiemeltként legyen biztosan spanyol elődöntős a barcelonai tornán. Philipp Kohlschreiber nem ígérkezett ebben a tekintetben a legkönnyebb ellenfélnek, azonban Ferrer továbbjutása egy percig sem forgott veszélyben ezen a mérkőzésen. A német játékosnak sem a break hátrányból való visszajövetel, sem a break előny megszerzése nem tudott elég adrenalint adni, Ferrer 1 és háromnegyed óra alatt 6/3 7/6-al továbbjutott, ekkor még várhatta elődöntős ellenfelét.

Andujar meglepően könnyedén győzte le Fogninit Kép forrása: es-us.deportes.yahoo.com

Andujar meglepően könnyedén győzte le Fogninit
Kép forrása: es-us.deportes.yahoo.com

Az utolsó negyeddöntőben egy újabb spanyolnak drukkolhatott a hazai nézősereg, Pablo Andujarnak azt a Fabio Fogninit kellett kiejetenie, aki csütörtökön Nadalt győzte le. Az olasz bravúrgyőzelme ellenére nem találta meg a legjobb formáját, olyannyira, hogy mindösszesen négy játékot tudott nyerni spanyol vetélytársával szemben. Fognini nagyon alacsony százalékban tudott a szervái mögül pontot nyerni, így talán nem meglepő, hogy öt alkalommal is elveszítette az adogatását. Andujar tehát készülhet a spanyol házi elődöntőre.

A negyeddöntők eredményei:

Kei Nishikori-Roberto Bautista Agut 6/2 3/6 6/1

Martin Klizan-Tommy Robredo 7/6(5) 6/4

David Ferrer-Philipp Kohlschreiber 6/3 7/6(5)

Pablo Andujar-Fabio Fognini 6/3 6/1

Kiemelt kép forrása: skysports.com

A hozzászólások le vannak zárva.