WTA: Kerber és Wozniacki döntőt játszanak Stuttgartban

2015. április 25.
by cort

Angelique Kerber – Caroline Wozniacki döntőt rendeznek a 731 ezer dollár összdíjazású stuttgarti Porsche Tennis Grand Prix-n. 

A nap első összecsapásán a második kiemelt Simona Halep és a negyedik helyen rangsorolt Caroline Wozniacki csapott össze. A mérkőzést a román játékos kezdte jobban, többször is breaklabdához jutott, de Wozniacki minden esetben hárítani tudott, majd pedig 6-5-nél elnyerte Halep adogatójátékát, és 64 perc alatt behúzta az első szettet. A második játszmában Halep magasabb fokozatba kapcsolt, dupla breakkel 3-0-ás vezetésre tett szert, és bár a dán szépség egyenlíteni tudott, 7-5-re végül a román nyerte a szettet. A döntő felvonás első két játéka óriási csatát hozott, és 1-1-ig minden jel arra utalt, hogy ez a játszma is rendkívül szoros lesz, de ezt követően Wozniacki megrázta magát, és 6-2-vel abszolválta a szettet.

Wozniacki ellenfele a hazai Angelique Kerber lesz, aki a háromszoros címvédő Maria Sharapova és a hatodik helyen kiemelt Ekaterina Makarova testén keresztül jutott a legjobb négy közé, az elődöntőben pedig alig egy óra alatt 6-3 6-1-re nyert az amerikai Madison Brengle ellen. Wozniacki és Kerber tizedszer fognak találkozni, eddigi kilenc összecsapásukból ötször a német hagyta el győztesen a pályát, ám legutóbb, tavaly Cincinnatiben Wozniacki nyert két szettben.

C. Wozniacki (dán, 4.) – S. Halep (román, 2.) 7-5 5-7 6-2

A. Kerber (német) – M. Brengle (amerikai) 6-3 6-1

A hozzászólások le vannak zárva.