WTA: A héten két helyszínen zajlanak a WTA eseményei

Két WTA International tornával folytatódnak a női tenisz küzdelmei. A héten Csehország és Marokko ad otthon a WTA mezőnyének, ahol a top 20 képviselői mellett Babos Tímeáért is szoríthatunk. 

Prága

Otthon folytathatja szárnyalását Karolina Pliskova Forrás: newsquebec.ca

Otthon folytathatja szárnyalását Karolina Pliskova
Forrás: newsquebec.ca

Minden jel arra utal, hogy a csehországi trófeát a hazaiak nem szívesen adnák ki a határon túlra. A torna első három kiemeltje egyaránt cseh játékos, és bár a második helyen kiemelt Safarova korán búcsúzott, a továbbjutó hölgyek között szinte valamennyi hölgy a hazai színeket képviseli. A negyeddöntőbe eddig bejutott hét játékos közül öt cseh, és az egyetlen kiadó helyre is két hazai játékos pályázik. Safarova tehát már búcsúzott, de ott van még az első helyen kiemelt Karolina Pliskova, és a harmadik helyen rangsorolt Barbora Strycova, míg a nagy kihívó Alize Cornet és Camila Giorgi már az első két fordulóban csomagolni kényszerült. Így tehát valóban jó esély van arra, hogy az ITF versenyből WTA versennyé előrelépő viadalnak hazai győztese legyen.

Marrakesh

A hét másik tornája szintén egy 250 ezer dollár összdíjazású WTA International torna, de az előzővel ellentétben itt nem a hazai játékosokról szol a viadal. A tornára olyan játékosok neveztek, mint Gabrine Muguruza, Timea Bacsinszky, Flavia Pennetta, vagy éppen Roberta Vinci. Mi azonban nem miattuk követjük kiemelt figyelemmel a marokkói tornát, hanem Babos Tímea miatt, aki a tegnapi napon előbb egyesben jutott be a legjobb nyolc közé, majd pedig Kiki Mladenovic oldalán párosban is továbbment, ott már az elődöntőben található a magyar-francia kettős. Timihez hasonlóan Mladenovic sem panaszkodhat, a fiatal francia az első helyen kiemelt Muguruzát fektette két vállra 7-6 7-6 arányban, és ha mindkét hölgy sikerrel veszi a következő akadályt is, akkor egymás ellen mérkőzhetnek meg a döntőbe kerülésért.

Kiemelt kép forrása: www.lanouvellerepublique.fr

A hozzászólások le vannak zárva.