WTA: Pliskova nyerte a prágai WTA tornát

2015. május 2.
by cort

Cseh döntőt hozott a 250 ezer dollár összdíjazású prágai WTA International tenisztorna, ahol az első helyen kiemelt Karolina Pliskova a selejtezőből feljutott Lucie Hradeckával találkozott. 

Tovább folytatja menetelését a tavalyi évben berobbanó Karolina Pliskova, aki szetthátrányból fordítva nyerte az első alkalommal kiírt J&T Banka Prague Opent. Az első helyen kiemelt Pliskova tavaly Szöulban és Linzben nem talált legyőzőre, idén pedig 28 mérkőzésgyőzelemmel az első helyen áll a hölgyek mezőnyében.

A összecsapás első játszmájában mindkét hölgy rendkívül jól adogatott, az első szerva után mindketten 90 százalék felett nyerték a pontokat, 4-4 után azonban Hradecka második breaklabdáját kihasználva elvette honfitársa adogatását, majd kiszerválta a szettet. A második felvonásban Pliskova kezdett jobban, gyorsan elvette a 17 ászt adogató Hradecka adogatását, és bár a selejtezős hölgy még egyenlíteni tudott, a szettet végül Pliskova nyerte 7-5 arányban. A döntő játszma eleje ismét Pliskováé volt, hamar 4-1-es előnyre tett szert, és ezt az előnyt megtartva, és az ötödik mérkőzéslabdáját kihasználva nyerte a prágai WTA tornát.

K. Pliskova (cseh, 1.) – L. Hradecka (cseh, Q.) 4-6 7-5 6-3

Kép forrása: twitter.com

A hozzászólások le vannak zárva.