WTA: Svitolina lett Marrakesh bajnoknője

2015. május 2.
by cort

Nem sok hiányzott, hogy Babos Tímea a tegnapi páros győzelem után egyesben is tornagyőzelmet arasson a 250 ezer dollár összdíjazású WTA International tornán.

Szoros mérkőzésen maradt alul Babos Tímea a Marrakesh-ben zajló WTA torna döntőjében. Timi az első játszmában 5-2-es vezetésre tett szert, 5-2-nél egy, 5-4-nél pedig négy szettlabdához jutott, de ukrán ellenfele az összes lehetőséget hárítani tudta, miközben zsírőrbán öt játékot nyerve 7-5-re megfordította a játszmát. A magyar hölgy nem esett kétségbe, a második szett elején egyből elnyerte Svitolina adogatását, de az előny hamar elfogyott, majd a játszma közepén már Babosnak kellett mennie az eredmény után. Az egyenlítés még sikerült Timinek, de a rövidítésben Svitolina hozta a fontosabb pontokat, és 7-2-re nyerte a tie-breaket.

Veresége ellenére Timi sikeres hetet tudhat maga mögött, Mona Barthel és Flavia Pennetta személyében búcsúztatta a torna ötödik, illetve harmadik kiemeltjét, és nem sok hiányzott neki, hogy a negyedik helyen rangsorolt Elina Svitolina legyőzésével duplázzon a marokkói tornán.

E. Svitolina (ukrán, 4.) – Babos T. (magyar) 7-5 7-6

A hozzászólások le vannak zárva.