ATP beharangozó: Madrid

2015. május 3.
by DGM96

Holnap kezdődik a szezon második salakos Masters-versenye. Izgalmas viadalra van kilátás a világelső Djokovic távollétében.

Kategória:ATP World Tour Masters 100
Borítás:Salak
Díjazás:€ 5,113,730
Címvédő:Rafael Nadal
Nadal tavaly hazai közönség előtt szerzett önbizalmat a salakszezon további részéhez. A hely és a cél idén sem változott. forrás: www.bbc.com

Nadal tavaly hazai közönség előtt szerzett önbizalmat a salakszezon további részéhez. A hely és a cél idén sem változott.
forrás: www.bbc.com

2014-es salakszezon meglepetésekkel indult. A borítás legnagyobbja, Rafael Nadal (3.) tornagyőzelem nélkül állt, még mielőtt megérkezett volna hazája fővárosába, így a szakértők egyre jobban féltették párizsi trónját. A mallorcai azonban a lehető legjobban válaszolt a kétkedőknek, miután megvédte a címét Kei Nishikori (4.) ellen (tegyük hozzá, a japán komoly sérülése miatt feladta a meccset). Nadal immáron kétszeres címvédője a versenynek, helyzete pedig a tavalyiéra hajazik. Most is egy diadalra lenne szüksége, amivel önmagát és rajongóit is megnyugtatná. Erre meg is lehet az esély, ugyanis ahogyan az már a héten kiderült, Novak Djokovic nem lesz ott a részvevők között. “Egy gonddal kevesebb…”- gondolhatná a spanyol, nem is jogtalanul. De miért is?

Felső ág

A legjobb 4 között sor kerülhet a 34. "Klasszikusra" is! forrás: www.thenextpoint.com

A legjobb 4 között sor kerülhet a 34. “Klasszikusra” is!
forrás: www.thenextpoint.com

Megnézve a sorsolást, megállapíthatjuk, hogy az elődöntőbe jutás még ebben a formában is teljesíthető számára. Első meccsét Steve Johnson vagy egy selejtezős ellen játssza. Utána következhet Simone Bolelli vagy Kevin Anderson (15.). A legjobb 8 között azonban kifoghatja idei mumusát, Fabio Fogninit, ha Dimitrov (10.) és/vagy Wawrinka (8.) nem fog javuló tendenciát mutatni. A következő kör már csak a presztízs miatt lehet komoly, hiszen a papírforma alapján ott Federer (1.) várhat rá, aki ma Isztambulban döntőzik. A svájci közelmúltbeli salakos teljesítménye viszont hagy maga után kétségeket, mert korára való tekintettel a  leglassabb borítás már nemigen tartozik az érdekszférájába. Minden esetre jót tenne a versenynek, ha sor kerülne az álom-elődöntőre.

A háromszoros bajnok bázelinek ehhez jó eséllyel a ma Estorilban döntőző Nick Kyrgios ellen kell megküzdenie az első meccsen. Érdekes kis találkozó lehetne abból! Aztán jöhet John Isner (16.) vagy Jeremy Chardy. A negyeddöntőben Berdychhel (6.) vívhat egy ki-ki meccset, viszont a cseh negyedében nem árt számolni Gasquet-val, a másik estorili döntőssel, vagy a barcelonai finalista Andujarral sem.

Alsó ág

A tábla túlsó felét talán egy 100 méteres síkfutáshoz lehetne hasonlítani. Szép kis mezőny gyűlt össze, ahonnan bárki kiemelkedhet. David Ferrer (7.) járt a legrosszabbul, ő az elmúlt napok elődöntőseit, döntőseit és egyik tornagyőztesét kapta. Első két meccsét a Cuevas, Garcia-Lopez, Verdasco, Robredo és Vesely fémjelezte csoport két tagjával vívja, de még Marin Cilicet (9.) is ide számíthatjuk. Érdekesség, hogy talán a horváttal járna a legjobban, mint második ellenfél. A tavalyi döntős Nishikori már jóval könnyebb út előtt áll. Sem Goffin, de még a tavalyi elődöntős Bautista-Agut (14.) sem okozhat neki gondot. A negyeddöntőben viszont 2014-hez hasonlóan újra összecsaphat Ferrerrel, ez már egy rögösebb meccs lehet.

Az alsó ág alsó negyedében találhatjuk Andy Murrayt (2.), aki akár kétszer is megmérkőzhet 4-5 napon belül Philipp Kohlschreiberrel. Az egyik meccs biztos le lesz bonyolítva, mégpedig ma, a müncheni döntőben. A másik meccshez a németnek még előtte le kell győznie selejtezőből érkező ellenfelét. Azt követheti egy szoros meccs Gael Monfils (13.) ellen, majd a negyeddöntőt Raonic (5.) vagy Feliciano Lopez (11.) ellenfeleként játszhatja. Ez a negyed is van olyan szoros, mint a felette lévő.

A kiemelt kép forrása: tennis-pronostics.com

A hozzászólások le vannak zárva.