ATP Genf és Nizza: Bellucci és Thiem diadala

Még mielőtt újra felvennénk a Roland Garros feeling-jét, azért beszámolunk a párizsi seregszemlét megelőző utolsó két torna döntőiről.

Genf

24 év után a svájci város visszatért a World Tour állomásai közé. A hazaiak figyelme a héten természetesen Stanislas Wawrinkára hárult, csalódásukra azonban az álomdebütálás elmaradt, miután kedvencük a legjobb 8 között búcsúzni kényszerült. A döntőbe a brazil Thomaz Bellucci és nyelvrokona, a portugál Joao Sousa (6.) jutott be. A mérkőzés fináléhoz méltó volt, még akkor is, ha csak két szettet játszottak a felek, mind a kettő nagyon fordulatos volt, de mind a kettőből a brazil jött ki győztesen. Belluccinak ez volt pályafutása negyedik tornagyőzelme. A Garroson azonban nem túl szerencsés a sorsolása. Bár még az ausztrál Matosevic ellen az első körben egyértelmű esélyes, de utána minden bizonnyal Kei Nishikorival kell farkasszemet néznie.

Végeredmény: Bellucci – Sousa 7/6(4) 6/4

Nizza: Thiem történelmi sikere

A Côte d’Azur-on sem unatkozhatott a publikum tegnap. Majdnem 3 órás csata zajlott az osztrák tehetség Thiem és az argentin Leonardo Mayer (4.) között. Utóbbi a top-kiemelt, Gilles Simon visszalépése után érvényesítette a papírformát és játszmavesztés nélkül masírozott be a fináléba. Thiem is hasonló magabiztossággal menetelt, csak ő nem kiemeltként. Kyrgios (6.) ellen még nem egy teljes meccs kellett, de utána a címvédő Gulbist (3.) és John Isnert (2.) is legyőzte. A döntőben aztán az osztrák lett az első kettejük közül, aki szettet veszített egy nagyon szoros tie-break után. A folytatásban eggyel kevesebb játékot játszottak, hiszen Thiem az utolsó pillanatban (először és utoljára is a meccsen) breakelt. A döntőszett aztán úgy alakult, mint az első és rövidítés döntött, de ott Mayer mindössze két pontot nyert. Az ígéretes jövő elé állított osztráknak ez volt az első tornagyőzelme karrierje során. Az ő Garrosa talán többre hivatott. Ha elegendő erőt tud meríteni ebből a sikerből, akkor a legjobb 16-ig is eljuthat, bár az oda vezető út Cuevason és Monfilson át vezetne, de megvannak az adottságai a bravúrhoz. Ha ezt teljesíti, jó eséllyel Federerrel kerülhet szembe.

Végeredmény: Thiem – Mayer 6/7(10) 7/5 7/6(2)

A kiemelt kép forrása: facebook és www1.skysports.com

A hozzászólások le vannak zárva.