RG 15: Csak egy tavalyi női döntős jutott tovább

A Roland Garros negyedik napja sem volt eseménytelen, a hölgyek okoztak meglepetést. Ma is búcsúzott egy magasan rangsorolt játékos, Maria Sharapova viszont könnyen nyert.

A napot a címvédő Sharapova indította, aki bár egy kisebb megfázással küzd még, de elmondása szerint senki ne számítson arra, hogy a tornától esetleg visszalépne, őt bizony itt meg kell vernie valakinek. Játéka is bizonyítja, hogy nem adja könnyen magát, a szintén orosz Vitalia Diatchenko tudása egy 6:3, 6:1 eredményre volt elég. Sharapova így a harmadik körben egy elég nehéz ellenfelet, a korábbi páros világelső és egyéniben US Open bajnok Sam Stosurt várja, aki a szabadkártyás Amandine Hesse ellen tudott nyerni 6:0, 6:1-re.

A nap meglepetését Simona Halep kiesése hozta

A nap meglepetését Simona Halep kiesése hozta

A 2008-as bajnok Ana Ivanvic is pályára lépett ma, Misaki Doi kicsit meg tudta szorongatni, az első szettet a japán nyerte, de a szerb fordítani tudott, így nem történt meglepetés. Mármint ebben a negyedben, mert a harmadik kiemelt Simona Halep most ismét belefutott abba a Mirjana Lucic-Baroniba, aki a US Openen is legyőzte. Halep instabil volt már Rómában is, ottani elődöntős mérkőzésén hibát hibára halmozott. A mai győzelméért viszont az elismerést inkább a horvát hölgy érdemli, mivel támadó tenisze ellen Halep nem talált ellenszert, és bár az első szett szoros volt, a másodikban már nem tudta tartani a lépést. Az eredmény 7:5, 6:1 lett.

Az alsó ágon a többi esetben a papírforma érvényesült, simán nyert Lucie Safarová, Angelique Kerber, Flavia Pennetta és Carla Suarez-Navarro is. Holnap a felső ág játszik majd, ahol választ kapunk olyan kérdésekre, hogy lesz-e Serena Williams – Victoria Azarenka meccs a harmadik körben, továbbá pályára lép majd Caroline Wozniacki és Petra Kvitová is.

Kiemelt kép forrása: Getty Images

A hozzászólások le vannak zárva.