RG 15: Sharapova továbbment, Suarez Navarro búcsúzott

Úgy tűnik minden napra jut meglepetés a nők mezőnyében az idei Roland Garros-on. A pénteki napon a titkos favorit Carla Suarez Navarro búcsúzott a tornától. 

Pennetta okozta a pénteki nap legnagyobb meglepetését Forrás: twitter.com

Pennetta okozta a pénteki nap legnagyobb meglepetését
Forrás: twitter.com

Pedig a spanyol hölgy élete formájában teniszezik, Miamiban és Rómában is döntőzött, és csak olyan játékosok tudták megállítani, mint Serena Williams és Maria Sharapova. Ráadásul nem is kapott nehéz ellenfelet Suarez Navarro, hiszen Flavia Pennetta idei eredményei alapján könnyű feladatnak ígérkezett, de az olasz játékos szép játékkal 6-3 6-4 arányban győzni tudott. Egy másik spanyol, Gabrine Muguruza viszont nem hibázott, pedig Angelique Kerber személyében igencsak kemény ellenfelet kapott a 32 között. Az idén két tornagyőzelemmel álló, és az első fordulóban Babos Tímeát kiejtő német 6-4-re hozta az első szettet, de a folytatásban Muguruza elővette legjobb teniszét, és 6-2 6-2 arányban fordítani tudott. Muguruza és Pennetta a következő körben egymás ellen küzdhet meg a nyolc közé jutásért.

Simán jutott a legjobb tizenhat közé Maria Sharapova és Ana Ivanovic. Sharapova az előző héten Strasbourgban győzedelmeskedő Samantha Stosur ellen lépett pályára, és a mérkőzést végig a kezében tartva 6-3 6-4 arányban győzni tudott, míg Ivanovic a fiatal Donna Vekic-et győzte le 6-0 6-3-ra.

Kiemelt kép forrása: twitter.com

A hozzászólások le vannak zárva.