RG 15: Felemás fordulón van túl Babos Tímea

2015. május 31.
by cort

Felemás fordulón van túl Babos Tímea a Roland Garros-on. Babos vegyespárosban továbbment, míg női párosban már nem folytathatja Párizsban. 

Kronológiai sorrendben kezdjük a női párossal. Timiék a balszerencsés sorsolás miatt már a második forduloban nehéz ellenfelet kaptak Samantha Stosur és Daniela Hantuchova személyében, és a rutinos páros ezúttal túl nagy falat volt Babos Timi és Kiki Mladenovic számára. A magyar-francia páros az első játszmában jól tartotta magát, de a legkritikusabb állásnál, 5-6-nál nem tudta hozni az adogatását, és elbukta a szettet. A folytatásban Timiéknek sikerült breakelni, de a folytatásban sem Timi sem pedig francia partnere nem tudta hozni az adogatójátékát, így 6-3 arányban elvesztették a játszmát, és búcsúztak a további küzdelmektől.

T. Babos, K. Mladenovic (magyar, francia 3.) – S. Stosur, D. Hantuchova (ausztrál, szlovák) 5-7 3-6

A mai napon ismét pályára lépett Babos, és az osztrák Alexander Peya oldalán, szoros mérkőzésen kiharcolta a továbbjutást. Timiék az első játszmában kétszer is előnyre tettek szert, 5-3-nál már a szettért adogathattak, de az amerikai páros egyenlíteni tudott, így jöhetett a rövidítés, amiben a magyar-osztrák páros 4-5-ről felállva 7-5-re nyert. A második felvonásban Babosék hamar előnyhöz jutottak, majd ezt az előnyt megőrizve 6-3 arányban hozták a szettet, és a mérkőzést.

T. Babos, A. Peya (magyar, osztrák, 7.) – A. Spears, S. Lipsky (amerikai) 7-6 6-3

A hozzászólások le vannak zárva.