RG 15: Serena és Vika hozták a nap meccsét

Tegnap az alsó ágon zajlottak a harmadik körös mérkőzések, ma pedig a felső ág volt terítéken. A nap meccse kétségtelenül a Serena Williams – Victoria Azarenka találkozó volt, de azért a többiekről sem feledkezünk meg.

Azarenka tavalyi sérülése miatt még mindig nem kapaszkodott vissza a világranglistán oda, ahol az ő helye a tenisztudása szerint valóban van, így fordulhatott hát elő, hogy a korábbi és a jelenlegi világelső már a harmadik körben egymás ellen játszottak. A legutóbbi meccsük néhány hete volt mindössze, nem meglepően három szettben dőlt el, Serena nyert. Ma sem volt ez másképp, Vika ugyanis nem tudta tartani azt a szintet amit az első szettben hozott. A második szett végéig kitartott, de egy bírói tévedés egy fontos pontnál a szett végén nem az ő javát szolgálta, ez pedig bár nem okozta követlenül a vesztét, de talán lehetett benne szerepe. Serena ki tudott tehát egyenlíteni és a döntő szettben nem kímélte a fehéroroszt, a végeredmény 3:6, 6:4, 6:2 lett.

Sloane Stephens az első körben már kiejtett egy Williams lányt, Serena ellen pedig két éve nyerni tudott az Australian Openen. Viszonyuk azóta kicsit fagyos, de most a párizsban Serena ismét lehetőséget kap a megtorlásra a negyedik körben. Stephens Tsvetana Pironkova ellen könnyed 6:4, 6:1 eredménnyel jutott tovább.

Az összes többi mérkőzés szintén két szettben dőlt el, a 2012-es döntős Sara Errani Andrea Petkovic ellen tudott nyerni 6:3, 6:3 arányú győzelemmel, Julia Görges pedig Irina Falconi ellen 6:4, 6:1-el, így ők játszhatnak majd egy negyeddöntős helyért.

Petra Kvitová Irina-Camilea Begu-t győzte le 6:2, 6:3 arányban, így a Madison Keys-t 6:4, 6:2 eredménnyel kiejtő Bacsinszky Tímea lesz a következő ellenfele, aki karrierje során először jutott Grand Slam tornán a negyedik körbe.

A felső ág alján pedig a kiemeltek egytől egyig kiestek, akár csak a hazai kedvenc Kristina Mladenovic, akit Alison van Uytvanck győzött le 6:4, 6:1-re, az ő ellenfele pedig a második körben hatalmas csatát vívó korábbi bajnok Francesca Schiavone ellen 7:5, 6:4-re nyerni tudó román hölgy, Andrea Mitu lesz.

Kiemelt kép forrása: theguardian.com

A hozzászólások le vannak zárva.