RG 15: Esőnap a hölgyeknél is

Vasárnap az eső kicsit megzavarta a negyedik körös játékrendet, ez pedig a hölgyek mérkőzéseire inkább hatással volt, hiszen csak kettőt sikerült lejátszani, az egyiknek pedig a franciák vélhetően nem örültek.

Ekaterina Makarova és a 2008-as bajnok Ana Inavovic találkozója papírforma szerint alakult, de azért az orosz nem adta könnyen magát. A szoros első szett utát feltámadni látszott, a döntő játszma viszont már a szerb javára dőlt el, aki így bajnoki címe óta először jutott tovább a torna negyedik körén. Sőt, az elmúlt hét évben úgy általában Grand Slam torna negyeddöntőbe is csak harmadjára jutott. A mérkőzés eredménye 7:5, 3:6, 6:1 tehát Ana Ivanovic javára, akit (bulvár veszély!) “közeli barátja” a világbajnok német focista, Bastian Schweinsteiger is támogatott a lelátóról.

A másik negyedik körös meccs amit az eső ellenére véget ért az a hazai pályán játszó Alizé Cornet vesztét jelentette a mindössze 20 éves ukrán Elina Svitolina teniszütője által 6:2, 7(11):6(9) eredménnyel. Svitolinára érdemes lesz odafigyelnünk a jövőben is, 2010-ben épp csak 15 évesen a junior versenyt már megnyerte itt Párizsban, a salakos felkészülése pedig láthatóan jól sikerült, Marrakesh-ben tornát nyert május elején (sajnálatunkra Babos Timi ellen) és eddigi legjobb Grand Slam tornás szereplését láthatjuk.

A másik két mérkőzést ma láthatjuk majd, a felső ág játékosaihoz csatlakozik tehát Flavia Pennette és Garbine Muguruza, illetve Lucie Safarová és Maria Sharapova.

Kiemelt kép forrása: celebmafia.com

A hozzászólások le vannak zárva.