RG 15: Ana Ivanovic rég játszott ilyen jól

A Roland Garroson kicsit már lassul a tempó, a negyedöntők idején már egyre kevesebb meccset láthatnunk naponta, de izgalmakban nincs hiány. A női versenyen például eléggé nyittá vált az alsó ág, akár új döntős is lehet.

Kedden két mérkőzést láthattunk, az egyik Ana Ivanovic és a fiatal tehetség Elina Svitolina találkozója volt. Svitolina eddigi legjobb Grand Slam szereplését láthattuk, de sajnálatára ez a negyeddöntő volt a végállomás. Ana Ivanovic nem kegyelmezett, 6:3, 6:2 eredménnyel nagyon simán jutott az elődöntőbe. Ivanovic 2008-as győzelme óta nem volt ilyen magasságokban, legközelebbi ellenfelével szemben pedig nem is esélytelen.

Garbine Muguruza számára a tavalyi bravúrjához hasonlóan ismét a negyeddöntő volt a végállomás, Lucie Safarová karrierje második Grand Slam elődöntőjét játszhatja, mindezt egy éven belül. A szoros első szett rövidítésben dőlt el, a második felvonásban viszont már sikerült az elvett adogatást megtartani és sokkal simábban tett pontot a cseh hölgy a meccs végére, melynek eredménye 7(7):6(3), 6:3 lett.

A felső ágon szerdán láthatjuk majd az elődöntőket, pályára lép Serena Williams és Sara Errani, illetve Bacsinszky Tímea és Alison van Uytvanck is.

Kiemelt kép forrása: nationalpost.com

A hozzászólások le vannak zárva.