Wimbledon: Federer és Murray úton a slágerelődöntő felé

2015. július 3.
by Airon

Tegnap Nadal korai búcsúja www.teniszvilag.com/2015/07/02/wimbledon-itt-az-elso-meglepetes-dustin-brown-kiejtette-nadalt/mellett is zajlott rendesen az élet Wimbledonban. Federer és Murray könnyedén továbbjutott, Karlovic a nap meccsét nyerte meg.

Ward pályafutása során először harmadik körös Grand Slam tornán Kép forrása: theguardian.com

Ward pályafutása során először harmadik körös Grand Slam tornán
Kép forrása: theguardian.com

Az már egészen biztos, hogy Nadal kiesése egy olyan teniszező számára megnyitotta az utat, aki talán még álmaiban sem gondolta volna, hogy egyáltalán a Grand Slam negyeddöntőre készülhet pár napon belül. Az egyik ágon James Ward és Vasek Pospisil, valamint egy picivel lejebb Viktor Troicki és Dustin Brown játszik majd a harmadik fordulóban.

Murray könnyen végzett Haaseval Kép forrása: theguardian.com

Murray könnyen végzett Haaseval
Kép forrása: theguardian.com

Andy Murray úgy tűnt nem igazán szeretett volna Rafael Nadal sorsára kerülni, erre nem igazán adta meg a lehetőséget riválisának. Robin Haase korábban már okozott neki kisebb gondokat, ezúttal rendkívül magabiztosan intézte el őt három játszmában. Murraynek a legjobb 16-ba kerülésért Andreas Seppivel kell megküzdenie, amennyiben nyer, egészen biztosan nagy szervák elé néz, Tsonga vagy Karlovic már kemény falat lehet. Még mielőtt az esélyeket latolgatnánk, nem mehetünk Ivo Karlovic tegnapi győzelme mellett, aki saját ászaiban gazdag ( 53 ászt ütött összesen ) győzte le döntő szett 13/11-re az ukrán Alexandr Dolgopolovot.

Berdych sem izzadt meg túlságosan a győzelemért Kép forrása: sportsmole.co.uk

Berdych sem izzadt meg túlságosan a győzelemért
Kép forrása: sportsmole.co.uk

Az alsó ág alsó harmadában a kiemeltek köszönték szépen könnyedén bemasíroztak a harmadik fordulóba. Tomas Berdych és Gael Monfils ezt játszmavesztés nélkül, Simon dolgát Kavcic mindösszesen a harmadik szett elvételével tudta valamennyire megnehezíteni. Ebben a negyedben is volt egy fantasztikus mérkőzés. Talán kissé meglepeő eredményként szolgálhat, hogy Pablo Andujar füves borításon legyőzte a cseh Lukas Rosolt döntő játszmában.

Federer ismét három játszmában nyert Kép forrása: theguardian.com

Federer ismét három játszmában nyert
Kép forrása: theguardian.com

Ezen a napon Roger Federer sem töltött túl sokat a pályán. Sam Querrey hiába érkezett remek formában erre a tornára, a svájci gyorsan lerendezte a mérkőzést. Az első játszmában még szépen tartotta magát az amerikai, annak elvesztése után viszont már gyorsan eldőltek a lényegi kérdések röpke másfél óra alatt. Federer az ausztrál Sam Groth ellen játszik majd. Az alsó ág legalsó részén egy újabb meglepetés született, mivel a Fucsovics Marcit is legyőző Nikoloz Basilashvili a spanyol Feliciano Lopezt is kiejtette döntő szettben. A grúz ellenfele jutalomként egy újabb spanyol, Roberto Bautista Agut lesz.

Második forduló eredményei:

James Ward-Jiri Vesely 6/2 7/6(4) 3/6 6/3

Vasek Pospisil-Fabio Fognini 6/3 6/4 1/6 6/3

Viktor Troicki-Aljaz Bedene 6/4 3/6 6/2 6/4

Jo-Wilfried Tsonga-Albert Ramos-Vinolas 6/3 6/4 6/4

Ivo Karlovic-Alexandr Dolgopolov 5/7 6/3 6/4 6/7(4) 13/11

Andreas Seppi-Borna Coric 4/6 6/4 6/7(3) 6/1 6/1

Andy Murray-Robin Haase 6/1 6/1 6/4

Pablo Andujar-Lukas Rosol 6/4 1/6 6/4 7/6(4) 6/4

Gael Monfils-Adrian Mannarino 7/6(5) 6/3 7/5

Gilles Simon-Blaz Kavcic 6/1 6/1 6/7(5) 6/1

Nikoloz Basilashvili-Feliciano Lopez 7/5 3/6 6/3 2/6 6/4

Roberto Bautista Agut-Benoit Paire 2/6 4/6 6/3 6/3 6/3

Sam Groth-James Duckworth 6/4 7/5 7/6(6)

Roger Federer-Sam Querrey 6/4 6/2 6/2

Kiemelt kép forrása: eurosport.com

A hozzászólások le vannak zárva.