Wimbledon: Elődöntők várnak Babos Timire

Szépen menetel Babos Tímea Wimbledonban. A magyar játékos szerdán női párosban, csütörtökön pedig vegyes párosban jutott be a legjobb négy közé. Folytatás holnap!

Timi előbb szerda délután Kiki Mladenovic oldalán a női páros negyeddöntőjében lépett pályára. A negyedik helyen rangsorolt magyar-francia kettős ellenfele a Su-Wei Hsieh – Flavia Pennetta tajvani-olasz duó volt. Timiék a mérkőzés elején villámrajtot vettek, kétszer is elvették a hetedik helyen rangsorolt páros adogatójátékát, és 5-0-ás vezetés után végül 6-3 arányban nyerték az első szettet. A második játszma lényegesen szorosabb játékot hozott, mindkét fél magabiztosan hozta az adogatását. 4-5-nél Babos az egyenlítésért szervált, de a magyar lány nem tudta hozni az adogatását, így 6-4-re Pennettáék nyerték a szettet. A döntő felvonás aztán ismét az első játszma forgatókönyve szerint alakult. Babosék hősiesen küzdve dupla breakkel 4-1-re elhúztak, és bár az tajvani lány és társa még szépíteni tudott, a szettet 6-4 arányban Timiék nyerték. Győzelmével a magyar-francia kettős már csak egy lépésre van attól, hogy megismételje tavalyi bravúrját. ehhez pedig szombaton a második helyen kiemelt Elena Vesnina – Ekaterina Makarova kell legyőzniük. Hajrá Lányok!

Forrás: twitter.com/mtk

Forrás: twitter.com/mtk

A szerdai siker után Timinek ma vegyes párosban is lehetősége volt a legjobb négy közé jutni, és Alexander Peya oldalán sikerült is az elődöntőbe jutás. Pedig nem akármilyen ellenfél állt a háló túloldalán a US Open bajnok Sania Mirza – Bruno Soares kettős személyében. A második helyen kiemelt indiai, brazil páros esélyeshez méltón hamar elvette Timiék adogatását, és 31 perc alatt 6-4 arányban abszolválta az első szettet. A második játszmában a Grand Slam-bajnok páros folyamatosan nyomás alatt tartotta Timiéket, de a break mégis a magyar-osztrák duónak jött össze. Babosék 5-3-nál a szettért adogathattak, de hiába a három játszmalabda, a rutinos ellenfél rövidítésre mentette a szettet. A tie-break aztán ismét komoly izgalmakat hozott. Mirzáék 3-0-ás előnyre tettek szert, de Timiék hősiesen küzdve fordítottak, jöhetett a döntő felvonás. Soaresék a játszma elején ismét elléptek, de Timiék sikerült a 4-1-es hátrányt ledolgozniuk. A mérkőzés csattanója viszont csak ezután következett! Babos és társa 5-6-nál két mérkőzéslabdát hárított, majd 7-7 után lebreakelte ellenfelét, 8-7-nél pedig egy szintén izgalmas játékban megnyerték a mérkőzést. Irány az elődöntő!

A hozzászólások le vannak zárva.